ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Λαυρεντιάδης, ο Αραβαντινός και η... ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

Ο Λαυρεντιάδης, ο Αραβαντινός και η... ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ

Πονοκέφαλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης - Περνούν από κόσκινο τις σχέσεις του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού με τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες που ακολούθησαν της απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης να απομακρύνει από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Αραβαντινό και να τον τοποθετήσει στις αποθήκες του σωφρονιστικού καταστήματος.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Η απομάκρυνση Αραβαντινού από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού αποφασίσθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου μετά τη διαπίστωση παραβάσεων καθήκοντος σε δύο διαφορετικά περιστατικά από τον πολύπειρο αρχιφύλακα. Η πρώτη παράβαση αφορούσε σε μη γνωστοποιημένη συνάντηση στο γραφείο του εντός του ψυχιατρείου των φυλακών με έναν πασίγνωστο τραγουδιστή και έναν επίσης πασίγνωστο βαρυποινίτη. Η δεύτερη παράβαση σχετιζόταν με το γεγονός πως ο κ. Αραβαντινός στάθμευε το αυτοκίνητό του σε χώρο εντός της φυλακής, κατά παράβαση των κανονισμών.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος - της οποίας ο κ. Αραβαντινός είναι «υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων»-, απέδωσε την μετακίνησή του σε πολιτική δίωξη.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ανέφερε τα εξής: «Ο Αντώνης Αραβαντινός 35 χρόνια τώρα συνεχίζει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φωνές, με υπεύθυνες προτάσεις και θέσεις για τον χώρο μας. Έχει περάσει άλλωστε για αυτό πολύ πιο δύσκολες στιγμές και καταστάσεις τις οποίες αντιμετώπισε χωρίς να δειλιάσει ή να προδώσει ποτέ τον χώρο μας και με αυτό τον τρόπο έγινε σημείο αναφοράς για όλους μας. Όπως μας είπε ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τους αδύναμους, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι είτε αυτοί είναι κρατούμενοι, χωρίς να νοιώθει ποτέ ο ίδιος αδύναμος. Οι διώξεις είναι συνεπακόλουθα τέτοιων δράσεων και ειδικά οι «μπροστάρηδες» πρέπει να αποδεικνύουν ότι έχουν την δύναμη να τις υπομένουν».

Μέχρι εδώ, όλα καλά, όλα ανθηρά...

Το πρόβλημα είναι ότι παράλληλα με τα παραπάνω, στη Δικαιοσύνη έχουν φτάσει «σεντόνια» με καταγγελίες για περίεργες συμπτώσεις στις σχέσεις μεταξύ του Αντώνη Αραβαντινού και του πρώην κρατούμενου των φυλακών (τώρα είναι σπίτι του με βραχιολάκι) Λαυρέντη Λαυρεντιάδη! (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Κατά τις πληροφορίες που έχουν φθάσει στη Δικαιοσύνη Λαυρεντιάδης και Αραβαντινός γνωρίστηκαν στα τέλη του 2012 όταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού κατά την προφυλάκιση του για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, υπόθεση που πλέον βρίσκεται στο ακροατήριο.

Ο 46χρονος σήμερα Λαυρεντιάδης, νοσηλεύθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού για να μπορεί να αντιμετωπίζει τα κινητικά του προβλήματα, λόγω της χρόνιας ρευματοειδούς αρθρίτιδας του. Παρέμεινε εκεί έως τον Ιούνιο του 2014 οπότε αποφυλακίστηκε με αυστηρούς όρους (εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ

Στο διάστημα των 560 ημερών που παρέμεινε στο ψυχιατρείο των φυλακών ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έτυχε καλής μεταχειρίσεως από το προσωπικό της φυλακής και τον Αντώνη Αραβαντινό.

Κατά τις αναφορές και τις καταγγελίες που έχουν γίνει στη Δικαιοσύνη, ως απότοκο της καλής αυτής μεταχείρισης μετά την αποφυλάκιση του έδειξε εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του, διορίζοντας την Αγγελική Αραβαντινού, κόρη του Αντώνη Αραβαντινού στην εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ. Στην εν λόγω εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο φωσφορικών λιπασμάτων και χημικών προϊόντων, μεταβιβάσθηκε η παραγωγική δραστηριότητα και μέρος του προσωπικού της ELFE, της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Η ELFE βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς, της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς οφείλει στη ΔΕΠΑ περισσότερα από 114 εκατ. ευρώ για αέριο που έχει προμηθευτεί τα προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, η Αγγελική Αραβαντινού βρέθηκε στο στόχαστρο της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), καθώς το 2016 εμφανίσθηκε ως Γενική Γραμματέας του Σωματείου με την ονομασία «Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ» (συστάθηκε το 2015), το οποίο κατά την ΟΕΧΒΕ ήταν όργανο «μαύρης προπαγάνδας» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κατά των αγωνιζόμενων τότε εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. «Μας προσβάλλει ο εργοδότης να ιδρύει Σωματεία, να διορίζει τους εκπροσώπους αυτών και αυτοί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι δήθεν προβληματίζονται για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων», ανέφερε τον Οκτώβριο του 2016 η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση.

Πλέον η «Πανελλαδική Ένωση των Απανταχού Εργαζομένων της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ» έχει σωπάσει, καθώς μετά από διετή αγώνα οι εργαζόμενοι στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας πέτυχαν το Δεκέμβριο στα πλαίσια διαιτησίας με την ELFE ,την οποία συντόνισε ο γ.γ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, να διασφαλίσουν πως θα επανέλθουν στην εργασία τους, με πληρωμή τμήματος από τα οφειλόμενα τους και με έγγραφή δέσμευση της εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την τμηματική καταβολή του υπόλοιπου ποσού των χρεών της.

Ερωτηθείς από την Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον κ. Λαυρεντιάδη ο γ.γ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης απάντησε ως εξής: «Είναι σαφής οι αποφάσεις μας: Επαναπροσλήψεις, πληρωμή των αποδοχών οι οποίες έχουν καθυστερήσει, εξυγίανση, νέο επενδυτικό σχήμα και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε».

Κατά πληροφορίες το σχέδιο αυτό θα προβλέπει πως η ELFE θα περάσει υπό αναγκαστική διαχείριση, προκειμένου να προφυλαχθεί η ΔΕΠΑ που είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της, αλλά και οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία. Να σημειωθεί πως η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει δεσμεύσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της ELFE προκειμένου να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον.

Άλλωστε το θέμα των χρεών της ELFE το παρακολουθούν στενά και οι θεσμοί και οι βασικοί μέτοχοι της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, που θα πρέπει να δρομολογήσουν την πώληση του 65% της εταιρείας αερίου εντός του έτους.

Είναι προφανές ότι το προσεχές διάστημα θα έχουμε εξελίξεις πάνω σε αυτή την υπόθεση...

Κρατήστε το αυτό, θα επανέλθουμε.