Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Newsbomb

Οι θολές διαδρομές Ρέστη με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας

Υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας κατηγορούνται ότι εξέδωσαν ψευδή βεβαίωση, προκειμένου να συγκαλύψουν έκνομες ενέργειες του εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, την υπόθεση ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη μετά από αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, άλλοτε στενός συνεργάτης του εφοπλιστή, σχετικά με τις δραστηριότητες της ναυτιλιακής εταιρείας RONDA SHIPMANAGMENT INC.

Η εν λόγω εταιρεία ελεγχόταν δικαστικά για δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ, που είχε λάβει χωρίς εξασφαλίσεις από την τράπεζα FBB συμφερόντων Ρέστη. Στo πλαίσιo αυτής της έρευνας, το 2014 και ενώ ήδη η άδεια της FBB είχε ανακληθεί και το υγιές κομμάτι της είχε απορροφηθεί από την Εθνική Τράπεζα, ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφη παραγγελία του από την τελευταία, να γνωστοποιήσει σε ποια φυσικά πρόσωπα ανήκαν τρεις λογαριασμοί που διατηρούσε η RONDA.

Πράγματι, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας (κατάστημα Πειραιά), απάντησαν στις 10 Οκτωβρίου 2014 με επίσημο έγγραφο προς τις δικαστικές Aρχές μεταξύ των άλλων ότι: «…Αναφορικά με το λογαριασμό GR5305510300000004209650*** σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην κατοχή μας, τελικός δικαιούχος της εταιρείας “Ronda Shipmanagment Inc” μέχρι τις 15/4/2010 εμφανίζεται ο κ. Πάλλης Αναστάσιος. Από τις 15/4/2010 τελικοί δικαιούχοι – συνδικαιούχοι της εταιρείας εμφανίζονται οι κκ Πάλλης Αναστάσιος με ΑΔΤ ΑΕ600***/7.06.2007 και ΑΦΜ 03593**** και Ρέστης Βίκτωρ με ΑΔΤ ΑΖ528***/18.12.2007 και ΑΦΜ 07634****».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΡΕΣΤΗ

Άλλαξαν τα καρτελάκια!

Το εν λόγω έγγραφο, αν και περιήλθε σε γνώση του Βίκτωρα Ρέστη, δεν το αμφισβήτησε με αποτέλεσμα η μήνυση για απάτη, που είχε καταθέσει σε βάρος του πρώην συνεταίρου του, Αν. Πάλλη, να τεθεί στο αρχείο, το Μάιο του 2016, με διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και από τον εισαγγελέα Εφετών Αθήνας.

Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2017 άλλοι υπάλληλοι του ιδίου καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας απαντώντας σε αίτηση που κατέθεσε πληρεξούσιος δικηγόρος του εφοπλιστή αναφέρουν μεταξύ των άλλων:

«… Σας γνωρίζουμε ότι από τον έλεγχο που διενεργήσαμε στα αρχεία που τηρούνται στην τράπεζά μας ως ειδικής διαδόχου της FBB και σύμφωνα… με τα έγγραφα νομιμοποίησης φαίνεται ότι δεν προκύπτει η εταιρική συμμετοχή του κ. Β. Ρέστη στη εταιρεία “RONDA SHIPMANAGMENT INC”. Όσον αφορά το λογαριασμό GR5305510300000004209650*** της πρώην FBB στο οποίο επίσης αναφέρεστε με την ίδια παραπάνω αίτησή σας, από την έρευνα που έγινε και τα στοιχεία που διαθέτει η Τράπεζα δεν προκύπτει ότι ο κ. Β. Ρέστης ήταν συνδικαιούχος σε αυτόν».

Με άλλα λόγια, διαφορετικοί υπάλληλοι του ιδίου καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας με απόσταση τριών ετών άλλη απάντηση δίνουν για το ίδιο θέμα στον εισαγγελέα (2014) και άλλη τρία χρόνια αργότερα (2017) στο δικηγόρο του Ρέστη…

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Αναστάσιος Πάλλης προσέφυγε με αναφορά του στη Δικαιοσύνη προκειμένου να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

α) Πού πήγαν τα στοιχεία που βεβαίωσε ότι είχε στην κατοχή της η Εθνική Τράπεζα και με βάση τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας την από 10/10/2014 απάντησή της;

β) Γιατί η Εθνική Τράπεζα στην από 26/10/2017 απάντησή της προς την πληρεξούσιο δικηγόρο του Β. Ρέστη δεν αναφέρεται στο από 10/10/2014 παλαιότερο έγγραφό της;

γ) Δεν βρέθηκε το συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο μέσα στο φάκελο της εταιρείας RONDA;

δ) Πόσα άλλα έγγραφα λείπουν από τον ίδιο φάκελο;

ε) Πώς είναι δυνατόν να εξαφανίζονται με τέτοια ευκολία στοιχεία από φακέλους που τηρούνται σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, τα οποία βαρύνονται με αυξημένες υποχρεώσεις για τη διασφάλιση απόρρητων τραπεζικών και φορολογικών πληροφοριών στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή της διασφάλισης του τραπεζικού απορρήτου;

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε έφοδο που είχε γίνει από τους οικονομικούς εισαγγελείς στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του Β. Ρέστη – στο πλαίσιο της υπόθεσης των παράνομων δανειοδοτήσεων της FBB - είχαν βρεθεί και κατασχεθεί, ανάμεσα στα άλλα, έγγραφα και εξουσιοδοτήσεις της εταιρείας RONDA που κανονικά έπρεπε να φυλάσσονται στο αρχείο της Τράπεζας. Μεταξύ αυτών ήταν και τα έντυπα καρτελάκια ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας RONDA με δείγμα υπογραφής χωρίς να αναφέρεται ποιους ειδικότερα τραπεζικούς λογαριασμούς αφορούν!!!

Μετά τις σοβαρές αυτές καταγγελίες του Αν. Πάλλη, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση και στα πλαίσια αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχουν ήδη αρχίσει να καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να εντοπιστούν και να διωχθούν ποινικά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκληματικών πράξεων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Εισαγγελέας Εφετών πρέπει να ασκήσει έφεση για την υπόθεση Ρέστη - FB Bank

Ιδού η «συμμορία» του Βίκτωρα Ρέστη - Καταπέλτης το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών

Μπλέκουν τον Βίκτωρα Ρέστη και σε απάτες με «πυραμίδες»

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved