Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος έγινε υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Newsroom Newsroom

Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος έγινε υπάλληλος του Λαυρεντιάδη

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Νίκος Παππάς: Τελικά θαύματα δεν γίνονται μόνο στο σινεμά, γίνονται και στη διακυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» - Πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ένας απλός και «ταπεινός» σερβιτόρος με εισόδημα 1.500 ευρώ το χρόνο (και παλιός συµµαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά) γίνεται παράγοντας μόλις έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και έχει εισοδήματα που φτάνουν και τις 200.000 ευρώ το χρόνο από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - Ο λόγος για τον κύριο Μανώλη Πετσίτη, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Παππά.

Το όνομά του έχει απασχολήσει ελάχιστες φορές τα ΜΜΕ, βλέπετε είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και συμμαθητής του, βεβαίως.

Μέχρι το 2014 ο άνθρωπος ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά είναι αλήθεια εισοδήματα.

Όμως ως εκ θαύματος, το 2015 με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο κ. Πετσίτης εκτοξεύει τις «μετοχές» του και μετατρέπεται μέσα σε μια νύχτα σε πολιτικό παράγοντα και συνομιλητή κορυφαίων επιχειρηματιών και καναλαρχών.

Κατά διαβολική σύμπτωση ο «κολλητός» του Νίκου Παππά εμφανίζεται να είναι μισθωτός του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη!

sto edwlio simera o laurentis laurentiadis.w hr

Kαι κάπου εδώ έρχονται τα καυτά ερωτήματα:

Success story του ΣΥΡΙΖΑ ο σερβιτόρος ή «ταμείο» για λογαριασμό συγκεκριμένων ανθρώπων;

Άραγε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς τα γνωρίζουν όλα αυτά ή γίνονται εν αγνοία τους;

Κι όλα αυτά την ώρα που ένας άλλος Συριζαίος, ο Θεόδωρος Κιτσάκος πρώην επικεφαλής της ΔΕΠΑ κατηγορεί τους υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνουν τα στραβά μάτια για τα χρέη του Λαυρεντιάδη στη ΔΕΠΑ.

Απίστευτες συμπτώσεις ή κάτι άλλο;

Θα μπορέσει κάποιος να απαντήσει πώς ένας άνθρωπος που βρίσκεται τόσο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου καταφέρνει να αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο το εισόδημά του και μάλιστα από την ELFE του Λαυρεντιάδη, μετά από τα όσα έχουν γραφτεί για τις σχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο επιχειρηματία;

Η πρώτη πανηγυρική του νίκη ήταν λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεµβρίου του 2015, όταν ο στενός πυρήνας των συνεργατών του κ. Τσίπρα έδινε προγνωστικά για το αποτέλεσµα.

Μια φωτογραφία που δηµοσίευσαν το 2015 «ΤΑ ΝΕΑ» έδειχνε ένα χαρτί µε τις προβλέψεις λίγο πριν τα αποτελέσµατα.

petsitis

Αν και όλοι, συµπεριλαµβανοµένου και του πρωθυπουργού, ήταν συγκρατηµένοι, ο µόνος που έπεσε απόλυτα µέσα στο αποτέλεσµα ήταν ο Μανώλης Πετσίτης, που έδινε τη Ν.∆. στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%. Ο Μανώλης έβγαλε νοκ-άουτ τις προβλέψεις του Σακελλαρίδη, του Μιχόπουλου, του Παππά και του Φλαµπουράρη.

Έκτοτε η κυβέρνηση τον αξιοποίησε και τον κατέστησε μάλιστα συνομιλητή διαφόρων επιχειρηματιών και καναλαρχών!

Το «success story»του ΣΥΡΙΖΑ έχει όνομα και επώνυμο - Μανώλης Πετσίτης ή αλλιώς ο «Μανώλης του Παππά».

Είναι το alter ego του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που μέσα σε τρία χρόνια από μισθωτός των 4.911,87 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει ετήσια εισοδήματα ύψους 204.160 ευρώ και να συνεργάζεται με το «enfant gâté» της ελληνικής επιχειρηματικότητας όπως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς και με τον παραλίγο καναλάρχη με τα οικόπεδα τον κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κουμουνδούρου ο κ. Πετσίτης είναι παλαιός συμμαθητής του Νίκου Παππά από την Καισαριανή και ο πιο κοντινός του άνθρωπος. Ο κ. Παππάς άλλωστε τον επέβαλε στην Κουμουνδούρου, παρά την καχυποψία αρκετών συντρόφων που θεωρούσαν πως ο «Μανώλης του Παππά», δεν είχε ειδικό βάρος για να συμβάλει στο εξουσιαστικό «προτσές» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 1.174 ημέρες που έχουν μεσολαβήσει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 αποδείχτηκαν «χρυσές» για τον Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος το 2013 ως σερβιτόρος στο CIAO ITALIA της Λεωφόρου Συγγρού 133 είχε ετήσιες απολαβές 4.911 ευρώ.

Το 2014 μάλιστα έβγαλε ακόμη λιγότερα, καθώς ως γκαρσόνι στην προαναφερόμενη επιχείρηση εστίασης, αλλά και ως συνεργάτης της IONIOS FINANCIAL ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ μόλις που κατάφερε ετησίως να μαζέψει 3.255 ευρώ, ήτοι 271 ευρώ το μήνα.

pets 1

Το 2015, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο κ. Πετσίτης ως μισθοδοτούμενος από την IONIOS FINANCIAL (εταιρεία που σήμερα τελεί υπό εκκαθάριση) δήλωσε 17.500 ευρώ.

pets 2Αλλά μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 όλα άλλαξαν. Ο Μανώλης του... Παππά φορτσάρει...

Το 2016 αποδείχτηκε έτος-αποκάλυψη για το στενό φίλο του Νίκου Παππά. Στην κυριολεξία, του ανοίχθηκαν όλες οι πόρτες και μάλιστα πόρτες επιχειρήσεων όπως η Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε, συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Το 2016 ο Μανώλης Πετσίτης βρέθηκε να έχει ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι θέσεις απασχόλησης.

Προσελήφθη στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε από την οποία έλαβε 72.693 ευρώ.

Από την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση έλαβε το 2016 αμοιβές ύψους 45.935 ευρώ. Από την εταιρεία TAF SPORTS MARKETING AE, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Ντέρη, έλαβε 32.500 ευρώ. Για υπηρεσίες, που το περιεχόμενο τους το γνωρίζει η Forthnet, ο κ. Πετσίτης έλαβε το 2016 συνολικά 28.000 ευρώ. Από την D – Project, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών έλαβε 20.032 ευρώ. Τέλος, από μια ΙΚΕ με την ονομασία L.M.I. είχε αμοιβές 5.000 ευρώ.

Αθροιστικά το 2016 φέρεται να είχε αμοιβές συνολικού ύψους 204.160 ευρώ.

pets 3
pets 4Το 2017 ήταν εξίσου παραγωγική χρονιά για τον κ. Πετσίτη

Σε αυτό συνέβαλε η αύξηση που του έκανε η ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία αναπροσάρμοσε κατά 65% τις απολαβές του. Έτσι, από 72.693 ευρώ το 2016 έλαβε το 2017 από την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE Α.Β.Ε.Ε συνολικά 128.500 ευρώ! Σε αυτά προστέθηκαν ακόμη 47.750 ευρώ, εκ των οποίων τα 27.750 ευρώ προήλθαν από την TAF SPORTS MARKETING AE και τα 20.000 ευρώ από την Forthnet. Συνολικά δηλαδή το 2017 είχε απολαβές 176.250 ευρώ.

pets 5


Κάποιοι θεωρούν πως τα 380.410 ευρώ που έβγαλε στη διετία 2016 - 2017 ο κ. Πετσίτης δεν κατέληξαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδίου.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρήματα αυτά είναι φορολογημένα. Νόμιμα δηλαδή. Αλλά ας μην μπούμε πάλι στο δίλημμα ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Η παρέα της Καισαριανής

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μανώλης Πετσίτης είναι ο δεύτερος Συριζαίος της τοπικής της Καισαριανής (της οργάνωσης που ανέδειξε το Νίκο Παππά) που εργάζεται για την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο πρώτος ήταν ο Θεόδωρος Κιτσάκος, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ, που πριν αναλάβει στην επιχείρηση αερίου είχε διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ELFE.

kitsakos

Ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 και παρέμεινε στο τιμόνι της κρατικής εταιρείας μέχρι την αποπομπή του το Νοέμβριο του 2016. Στο διάστημα αυτό τα «φέσια» της ELFE προς τη ΔΕΠΑ αυξήθηκαν από τα 89,76 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ! Κατά πολλούς το γεγονός πως αυτή η διόγκωση χρεών κατά 30 εκατ. ευρώ συνέπεσε με την παρουσία του Μανώλη Πετσίτη στην ELFE και την ταυτόχρονη παρουσία του κ. Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ δεν είναι τυχαία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως εντός του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τη φιλική σχέση Παππά - Πετσίτη - Κιτσάκου και εκφράζουν απορία για το πώς οι τρεις σύντροφοι βρέθηκαν να έχουν άμεσα, έμμεσα ή μέσω τεθλασμένης σχέση με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Το ζήτημα είναι πιο σοβαρό, όσο αρχικά ενδεχομένως να φαίνεται.

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως πάγια τακτική του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι να μισθοδοτεί άτομα που είναι στο περιβάλλον «ευνοουμένων» του. Το ίδιο είχε κάνει και με συγγενικό πρόσωπο του αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού, το οποίο είχε προσλάβει στην εταιρεία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, κάτι που θεωρήθηκε ως αποπληρωμή γραμματίου για την καλή μεταχείριση που είχε ο Λαυρεντιάδη.

Το Newsbomb.gr θα επανέλθει καθώς υπάρχουν πολλές αντίστοιχες αποκαλύψεις για το βίο και την πολιτεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Και βεβαίως, αν δεν γνωρίζουν στο μέγαρο Μαξίμου, οφείλουν να ενημερωθούν και να μάθουν και να ψάξουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Υπομονή...

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Ωοθήκες: Ποια είναι η λειτουργία τους

00:40

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πώς μπορούν να βοηθηθούν ψυχολογικά οι πάσχοντες (έρευνα)

00:30

Νικηφόρος Βυθούλκας: Η φοβία με τα αεροπλάνα και το περιστατικό με τον Ρούβα

00:23

Έρευνα: Αυτό δεν το γνώριζες για το αλκοόλ!

00:20

MasterChef spoiler: Αυτοί είναι οι 3 παίκτες που αποχωρούν την επόμενη εβδομάδα

00:17

Επίθεση με βιτριόλι: Τρεις γυναίκες στο μικροσκόπιο - Εγκαύματα στο 93% του προσώπου έχει η 34χρονη

00:16

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Τεράστιο προβάδισμα Μητσοτάκη - Τρίτος σε δημοφιλία ο Τσίπρας

00:15

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου! Αυτή είναι η «σωσίας» της Μέγκαν Μαρκλ

00:12

Καιρός - Εντυπωσιακό βίντεο από το Διάστημα: Έτσι «χτύπησαν» οι καταιγίδες την Αττική

00:11

Σήμερα 29/05: Δεν ξεχνάμε τίποτα!

00:10

Μερομήνια 2020: Μεγάλη ανατροπή! Δείτε τι μας περιμένει το καλοκαίρι

00:09

Τρομακτικές εικόνες: Δείτε τι έπαθαν όσοι άγγιξαν αυτό το επικίνδυνο φυτό

00:08

«Φωτιά» η Μαρία Μενούνος: Η φωτογραφία με το δαντελωτό μαγιό που «έριξε» το Instagram

00:07

Τρόμος στη θάλασσα: Δείτε το «τέρας» που ξέβρασε

00:06

Σαν σήμερα πέφτει ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

00:00

Κορονοϊός: Πάνω από 357.000 οι νεκροί παγκοσμίως - Τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια τα κρούσματα

23:56

Στις 13 Ιουνίου οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, για τις 20/6 η Serie A

23:52

Η σέξι γυναίκα θα σε πείσει να αρχίσεις το διάβασμα! (pics)

23:50

Το ‘πε και το ‘κανε ο Τραμπ: Υπέγραψε διάταγμα για τον περιορισμό των social media

23:45

Λεκέδες από κεράσια και φράουλες; Έτσι θα εξαφανιστούν (vids)

23:40

Ισλαμικό Κράτος: Η πανδημία του κορονοϊού είναι η «τιμωρία του Θεού στη Δύση»

23:40

Οι αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το Λύκειο

23:38

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη - Ήταν 112 ετών

23:34

Μπόσνιακ: Δες τι έφτιαξε και τρέλανε το Instagram! Της ζητούν απελπισμένα να ανεβάσει τη συνταγή της

23:30

Σητεία - Συγκλονίζει η μητέρα της άτυχης Κατερίνας: «Την έχασα μέσα σε ένα τέταρτο»

23:26

Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

23:19

Χαμός στο Deal: Τα... έπαιξε όλα για όλα και έσπασαν καρδιές - Δείτε τι έγινε

23:14

Θεσσαλονίκη: Τίτλοι τέλους για το λαμαρινένιο κιόσκι στην παλιά παραλία (pics)

23:06

Η μόνη άσκηση που πρέπει να κάνεις κάθε πρωί

23:06

3 αλήθειες για τους Διδύμους που πρέπει να τις μάθεις!

23:00

Άνοιξε την κρέμα του μωρού της - Δεν θα πιστεύετε τι βρήκε μέσα

22:53

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρός ο άνδρας που καταπλακώθηκε από όχημα μετά από απίστευτο τροχαίο

22:43

Καρδιαγγειακά: Η καθημερινή συνήθεια που μειώνει τον κίνδυνο έως και 30%

22:35

«Drive in» φεστιβάλ στη Γλυφάδα:Όλα έτοιμα για τη μεγάλη πρεμιέρα-Αποκλειστικές εικόνες Newsbomb.gr

22:30

Σταϊκούρας: Βοήθεια σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις - Οκτώβριο η κατάθεση εθνικού σχεδίου χρηματοδότησης

22:25

Αυτή είναι η σέξι εγγονή του Σον Κόνερι - Ποζάρει με μαγιό και «ρίχνει» το Instagram

22:24

Διπλό τζακ ποτ στο Τζόκερ: Δείτε πόσα εκατομμύρια μοιράζει στην κλήρωση της Κυριακής (31/5)

22:21

Οι γκριμάτσες των μωρών που κοιμούνται είναι απολαυστικές (pics)

22:20

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία: Τι θα ισχύει για βαθμούς, προαγωγή - Επιστρέφουν Λατινικά, «διαγωγή»

22:15

Τζένη Μπότση: Η πρώτη βόλτα για ψώνια με την κόρη της - Δεν φαντάζεσαι τι της αγόρασε! (Photos)

22:10

Κλήρωση Τζόκερ (28/5/2020): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 8.000.000 ευρώ

22:08

Ημερήσιες Προβλέψεις για όλα τα Ζώδια 29/05

22:00

NBA: Απολαυστικό βίντεο γεμάτο καρφώματα από τον Αντετοκούνμπο (video)

21:57

Ένταση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας: «Να αξιολογείτε αντικειμενικά τα ιστορικά γεγονότα του 20ού αιώνα»

21:56

Έκανε live από το κανό του σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Τον βρήκαν νεκρό (pics+vid)

21:54

Αυτό είναι το καλύτερο σάντουιτς στον κόσμο!

21:50

Τσίπρας: Ανησυχώ για τα ελληνοτουρκικά – Δεν άνοιξα εγώ την κουβέντα περί πρόωρων εκλογών

21:35

Οι βασικοί λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις να κολυμπάς κάθε μέρα

21:30

Σoκ στη Γερμανία: Νηπιαγωγός ύποπτη για δολοφονία νηπίου και επιθέσεις σε άλλα 3 παιδάκια

21:30

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη εξωπλανήτη γύρω από τη Γη που ίσως να μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

21:29
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved