Αποκάλυψη: Ο «αθεόφοβος» Μανώλης Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης και το ακίνητο της Μονής Πετράκη

Newsroom Newsroom

Αποκάλυψη: Ο «αθεόφοβος» Μανώλης Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης και το ακίνητο της Μονής Πετράκη

Μανώλης Πετσίτης:   Ακόμη και την Εκκλησία της Ελλάδος ακουμπάει η περιβόητη υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, καθώς η Ιερά Μονή Πετράκη εμφανίζεται να έχει πολύ πρόσφατα συναλλαγές με «αμαρτωλές» εταιρείες του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τους διαχειριστές των οποίων εκπροσωπεί ο «κολλητός» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά - Οι σημερινές (20/12/2018) αποκαλύψεις του Newsbomb.gr είναι συγκλονιστικές - Άραγε τα γνωρίζει αυτά η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος; - Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ιεραρχία δεν γνωρίζει πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία λιπασμάτων, ξαφνικά να διαχειρίζεται ξενοδοχεία, ούτε βεβαίως ότι δεν έχει το κεφάλαιο να αποπληρώσει τέτοιες ενοικιάσεις 

Οι συναλλαγές αυτές ενέχουν κινδύνους για την Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς οι εν λόγω εταιρείες έχουν προσφάτως εκδώσει ακάλυπτες επιταγές μεγάλου ύψους και περιλαμβάνονται στη μήνυση της ΔΕΠΑ που οδήγησε στην ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Το θέμα που αποκαλύπτει το Newsbomb.gr είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος αφού δεν γνωρίζουμε αν η Εκκλησία της Ελλάδος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει.

Στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr αποκαλύπτουν πως η εταιρεία BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών, η οποία ανήκει κατά στην 100% στην Chemstorage Limited του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, και η οποία συνδέεται με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ, μίσθωσε προ διμήνου για ξενοδοχειακή χρήση εξαώροφη πολυκατοικία στην περιοχή του Ψυρρή που ανήκει στην Ιερά Μονή Πετράκη.

Όπως είχε αποκαλύψει στις 13 Δεκεμβρίου το Newsbomb.gr, η Chemstorage Limited έχει ως εκπρόσωπο τον Κύπριο δικηγόρο Σωτηράκη Παναγιώτου, τον οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα ο Μανώλης Πετσίτης. Διαχειριστής της Chemstorage είναι σήμερα η APLAW Services Limited, δηλαδή η νομική φίρμα του δικηγόρου των offshore Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Εκπρόσωπος των offshore του Λαυρεντιάδη ο Μανώλης Πετσίτης

Όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, σε μια από τις επισκέψεις που έκανε ο Μανώλης Πετσίτης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θόδωρο Κιτσάκο το 2017, δήλωσε στους κλητήρες την ιδιότητα του εκπροσώπου της Chemstorage Limited. Αλλά από ότι φαίνεται ο «Μανώλης του Παππά» επιδίωκε να κάνει business και με άλλους παππάδες (στην κυριολεξία αυτή τη φορά).

NEO TSIPRAS

Οι ιερές μπίζνες της BFS

Τον Απρίλιο που μας πέρασε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έβγαλε προς μίσθωση με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό ένα κτήριο ιδιοκτησίας της επί της οδού Σαρρή 26 στην Αθήνα. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα που ζητούσε η Μονή αντιστοιχούσε στο ποσό των 6.000 ευρώ, ενώ βάσει της προκήρυξης η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την οποία θα μίσθωνε το ακίνητο θα ήταν για περίοδο δώδεκα ετών.

Άγνωστο πως, στη διαγωνιστική διαδικασία, πλειοδότησε η εταιρεία BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

lavre3 625x388

Σύμφωνα με το συμφωνητικό που συνομολόγησαν η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη και η BFS, η μίσθωση εκκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου του 2030, δηλαδή για 12 έτη. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως και τις 30 Απριλίου 2019 το μηναίο μίσθωμα ορίσθηκε στις 3.000 ευρώ. Από την 1η Μάιου 2019 έως και τις 31 Αυγούστου του 2030 το μηναίο μίσθωμα ορίσθηκε στις 14.000 ευρώ. Ξεκαθαρίζεται δε πως από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και εφεξής, το μίσθωμα θα αυξάνεται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Βάσει του εν λόγω συμφωνητικού, που έχει κατατεθεί στην εφορία, η BFS θα πρέπει να καταβάλει στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη μέσα στο 2019 το συνολικό ποσό των 124.000 ευρώ (πλέον χαρτοσήμου 3,6%), ενώ από το 2020 έως το 2030 το ετήσιο μίσθωμα θα είναι κατ΄ ελάχιστον 168.000 ευρώ!

πετσ 1

Ωστόσο, η εταιρεία BFS, όχι μόνον δεν διαθέτει την οικονομική ευρωστία για να πληρώσει αυτά τα μισθώματα, αλλά δεν διαθέτει και τα εχέγγυα πως δύναται να διαχειριστεί ξενοδοχείο, καθώς ο σκοπός της (βάσει του καταφατικού της) συνάδει με λιπάσματα και διαχείριση προσωπικού και όχι με ξενοδοχειακές μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ BFS

πετσ 2

Αποκαλυπτική η μήνυση της ΔΕΠΑ

Η μήνυση της ΔΕΠΑ, αλλά και τα οικονομικά στοιχειά της BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο δείχνουν πως η εν λόγω επιχείρηση είναι ένα «κέλυφος» που δημιουργήθηκε ως «εταιρεία σφραγίδα» για να εξυπηρετεί σκοπούς της ELFE και μέσω αυτής τελείται πιθανότητα ξέπλυμα χρήματος.

Η μήνυση της ΔΕΠΑ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής αποκαλυπτικά για την «εξωτική» BFS:

«Σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις η BFS ΑΕΒΕ παραμένει αδρανής από το χρόνο σύστασης της και εμφάνισε αποκλειστικά και μόνον ζημιές. Η εταιρεία αυτή φαίνεται συνεπώς να αποτελεί την «εφεδρική» του ομίλου Λαυρεντιάδη, καθώς μέσω αυτής διακινούνται αδικαιολόγητα τεράστια χρηματικά ποσά και εκδίδονται επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις διαταγήν της ELFE SA, χωρίς να προκύπτει με κάποιον τρόπο ή η σχέση της με την ELFE SA (….) Η ELFE SA τον Ιούλιο του 2017 προσκόμισε στη ΔΕΠΑ μεταχρονολογημένες επιταγές εκδόσεως της BFS ΑΕΒΕ συνολικής αξίας 750.000 € με σκοπό την προπληρωμή τις εβδομαδιαίας κατανάλωση φυσικού αερίου. Η εταιρεία μας ζήτησε στοιχεία από την ELFE SA για την φερεγγυότητα της εν λόγω «εξωτικής» εταιρείας που εμφανίστηκε ξαφνικά, ωστόσο η ELFE SA αρνήθηκε ρητά να παράσχει κάποιο στοιχείο. Η πλήρης αφερεγγυότητα και η σκιώδης δράση της εν λόγω εταιρείας αποδείχτηκε λίγες ημέρες αργότερα όταν εμφανίστηκαν από την ΔΕΠΑ οι εν λόγω επιταγές συνολικού ύψους 750.000 € προς εξόφληση, καθώς σφραγίστηκαν στο σύνολό τους και δε βρέθηκε ούτε ένα ευρώ για την κάλυψη τους στο λογαριασμό της BFS ΑΕΒΕ στην Eurobank…».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ

Όλα τα παραπάνω προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά για το πώς η BFS του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που ανήκει στην Chemstorage Limited, που εκπροσωπούν οι Μανώλης Πετσίτης και Σωτηράκης Παναγιώτου μπόρεσε να πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό της Ιεράς Μονής Πετράκη, όταν δεν διαθέτει τα οικονομικά μέσα για να το πράξει.

3 copy copy copy copy

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ AΡΧΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Κατά κάποιους η απάντηση σχετίζεται με τον Γαληνό Παπάζογλου. Ο κ. Παπάζογλου είναι ο λογιστής που υπογράφει τις οικονομικές καταστάσεις της BFS. Ο ίδιος έχει διατελέσει υπεύθυνος στο Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και συνδέεται με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

λα

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη – «βόμβα» του Newsbomb.gr: O Πετσίτης «θαμώνας» στη ΔΕΠΑ

ΝΔ σε Παππά: Φραγκοδίφραγκα τα 200.000 ευρώ που πήρε ο συμμαθητής σου...

Ο Ν. Παππάς παραδέχεται ότι ο Πετσίτης ήταν συνεργάτης του: Ας απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του

Πολιτικός «σεισμός» μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη

Σε κάθε περίπτωση, είναι πέραν από ξεκάθαρο πως η «εξωτική» BFS ΑΕΒΕ, η οποία εμπλέκεται στη διακίνηση μαύρου χρήματος, αποτελεί δυνητικό οικονομικό κίνδυνο για την περιουσία της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και για το λόγο αυτό η Ελληνική Δικαιοσύνη πρέπει να ενσκήψει με προσοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς το σύστημα που εξυπηρετούσε ο Μανώλης Πετσίτης αποδείχθηκε πως είχε προσβάσεις ικανές να διασφαλίσουν σε μια αδρανή εταιρεία όπως η BFS ΑΕΒΕ ένα μεγάλο διαγωνισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να καταστήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο της Εκκλησίας, δυνητικό «πλυντήριο» μαύρου χρήματος.

Δείτε σχετικά:

«Κεραυνοί» ΝΔ σε κυβέρνηση: Ρωτάμε άλλη μια φορά, ποιος είναι ο ρόλος του Πετσίτη;

Πολιτικός «σεισμός» μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις κυβέρνησης – Λαυρεντιάδη

Αποκάλυψη: Ο «αθεόφοβος» Μανώλης Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης και το ακίνητο της Μονής Πετράκη
01
Αποκάλυψη: Ο «αθεόφοβος» Μανώλης Πετσίτης, ο Λαυρεντιάδης και το ακίνητο της Μονής Πετράκη

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Σαν σήμερα: πεθαίνει ο «Αμερικανός Γκάνγκστερ»

21:50

Διευκρινίσεις από το ΥΠΕΞ για τις πτήσεις του εξωτερικού: Τι ισχύει για τους επισκέπτες

21:47

Μοιράζει εγκεφαλικά η Μπέλα Χαντίντ! Σέξι πόζες… χωρίς σουτιέν στο Instagram (pics)

21:41

Blue(s) addiction: 10 looks που αποδεικνύουν ότι το μπλε χρώμα είναι η επιτομή της κομψότητας

21:30

Επίθεση βιτριόλι: «Είδα τη μαυροφορεμένη να τρέχει και τη σταμάτησα»-Τι περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας

21:28

Κομισιόν - Μπορέλ: Καμία διαπραγμάτευση με την Τουρκία όσο συνεχίζει γεωτρήσεις

21:24

Ντόναλντ Τραμπ: Ο στρατός μπορεί να αναπτυχθεί στην Μινεάπολις «πολύ γρήγορα»

21:22

Κορονοϊός Γαλλία: Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων

21:18

Αγωνία για το δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα – Δύσκολες ώρες στην Εντατική

21:09

Είδε στην κάμερα ασφαλείας αναπηρική καρέκλα να κινείται... μόνη της! Δεν κατάλαβε κανείς γιατί...

21:05

Κορονοϊός - Γαλλία: Συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των νοσηλευομένων

21:02

Πρόβα… κερκίδας από οπαδούς της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά» (videos+photos)

20:58

Τα γιατροσόφια που «ζήσαμε» την περίοδο της πανδημίας (video)

20:54

«ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Πόσα χρήματα θα χάσουν οι υπάλληλοι από μισθό και επιδόματα

20:50

«Εμφύλιος» στις ΗΠΑ: Απειλές Τράμπ και ενεργοποίηση της Εθνοφρουράς ανάλογη του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου

20:45

Παππούς έφτιαξε το πιο εντυπωσιακό τρενάκι για τον εγγονό του στην αυλή του σπιτιού του (vid)

20:40

Survivor: Θυμάσαι τη Ροδάνθη; Ε… ξέχνα την εικόνα που βλέπεις! Η αλλαγή της είναι θεαματική

20:25

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε «πέφτει» το τριήμερο - Τι καιρό θα κάνει

20:25

Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την απόφασή τους να τερματίσουν την σχέση του με τον ΠΟΥ

20:25

SpaceX: Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής - Δείτε LIVE

20:23

Ελεύθερος ο... μερακλής διαιτητής του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός που συνελήφθη σε πάρτι με ναρκωτικά

20:20

10 Hollywood stars που παραδέχτηκαν πως έχουν κάνει πλαστικές

20:20

Κορονοϊός Ισπανία: 4 νέοι θάνατοι - 664 νέα κρούσματα

20:13

Δεύτερος σεισμός στην Κάσο μέσα σε λίγες ώρες - Ταρακουνήθηκε η Κρήτη

20:11

Γυναίκες ή άνδρες: Ποιοι είναι οι καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με νέα έρευνα;

20:10

Κορονοϊός Ιταλία: Ιταλία: Μείωση των κρουσμάτων -Μικρή αύξηση των νεκρών

20:10

Ώρες αγωνίας για 4χρονο! Σφήνωσε σε δέντρο σε εκδρομή με τους γονείς του (pics)

20:04

Τα 3 ζώδια με τα οποία ο Δίδυμος θα κάνει σεξ και θα «αναστενάξουν οι σουμιέδες»!

20:00

Δίδυμε, να τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου!

20:00

Παναθηναϊκός: Η επιστολή Αλαφούζου στον Δώνη

19:48

Ετοιμάζονται για «πόλεμο» τα ΜΑΤ: Αγοράζονται ασπίδες, κράνη, αλεξίσφαιρα και χιλιάδες δακρυγόνα

19:47

Απόκοσμο θέαμα! Παραλίες «βάφτηκαν» κόκκινες σαν το αίμα (pics)

19:47

Εβελίνα Παπούλια: Το διαζύγιο και η απίστευτη αποκάλυψη της για την πρώτη νύχτα του γάμου της!

19:36

Με περιβραχιόνιο για τον Τζορτζ Φλόιντ έπαιξε παίκτης της Σάλκε (video+photos)

19:33

Λαμία: Γατάκια εγκλωβισμένα σε τοίχο έσωσε η Πυροσβεστική - Τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία

19:32

Πώς μεταδίδεται η ίωση μέσω του αέρα (βίντεο)

19:30

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Βούλα: Τι είπε στους αστυνομικούς η σύζυγος του θύματος

19:27

Ανοίγουν Δημοτικά - Νηπιαγωγεία τη Δευτέρα: Αγωνία σε γονείς και δασκάλους - Όλοι οι νέοι κανόνες

19:22

Πήγαν για μπάνιο στην πισίνα – «Πάγωσαν» με αυτό που είδαν να κολυμπάει (pics)

19:20

Βρούτσης: Πότε και σε ποιους θα δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις- Το χρονοδιάγραμμα για τα αναδρομικά

19:14

Μια νέα έρευνα αποθεώνει τις τηγανιτές πατάτες και πρέπει να μάθεις γιατί

19:00

Bundesiga: Άλμα Ευρώπης η Χόφενχαϊμ, ανάσα για Βέρντερ (videos)

18:55

Κόλαση! Γυμνή η Χάιντι Κλουμ - Κάνει ηλιοθεραπεία και «τρελαίνει» το Instagram (pics)

18:54

Fortune Cookie: Η «προφητεία» σου για σήμερα 30/05

18:50

Επίθεση με βιτριόλι: Τι είπε στην θεία της η 34χρονη για την μαυροφορεμένη γυναίκα

18:46

Αποκάλυψη! Αυτός είναι ο κρυφός λογαριασμός του πρίγκιπα Χάρι στο Facebook (pics)

18:42

Πίστευε πως αυτά που βρήκε ήταν γατάκια! Όταν άρχισαν να μεγαλώνουν κατάλαβε πως... (photos)

18:37

Κορoνοϊός στην Κύπρο: Ένα νέο κρούσμα

18:33

Το μέρος που όποιος βλέπει στο Google Maps ανατριχιάζει (photos)

18:23

Σάλος με την αποφυλάκιση Σειραγάκη: «Βράζει» η Κρήτη για την απόφαση του δικαστηρίου

18:13
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved