Βίκτωρας Ρέστης: Νέα εμπλοκή σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Νewsbomb

Βίκτωρας Ρέστης: Νέα εμπλοκή σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Σε νέα υπόθεση φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εμπλέκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Τούτη τη φορά, ο έλεγχος των αρμοδίων αρχών αφορά στις δραστηριότητες της ναυτιλιακής εταιρείας Ronda Shipmanagment inc, στην οποία φέρεται να συμμετείχε μαζί με τον κουμπάρο του και πρώην στενό του συνεργάτη, Αναστάσιο Πάλλη.

Σύμφωνα με έγγραφο του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γιώργου Καλούδη, προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, που βασίζεται σε πορισματική αναφορά της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (ΥΕΔΔΕ) ο Β. Ρέστης θεωρείται «εν τοις πράγμασι» εκπρόσωπος της Ronda, μέσα από την οποία έχει πραγματοποιηθεί μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα ελέγχου της ΥΕΔΔΑ, εμφανίζονται μεταφορές κεφαλαίων σε μεγάλο πλήθος, συχνότητα και ύψος στους λογαριασμούς της εταιρείας Ronda από τις εταιρείες συμφερόντων Β. Ρέστη και σε κάποιες περιπτώσεις αντίστροφα.

Όπως επισημαίνει το ίδιο πόρισμα, από τον έλεγχο των στοιχείων, (τιμολόγια, εμβάσματα, σημειώσεις, επιστολές, συμφωνητικά, συμβόλαια ακινήτων, παραστατικά πληρωμών, επιταγές, μεταφορά κεφαλαίων, μεταφορές χρημάτων σε προσωπικούς λογαριασμούς, μεταφορά κεφαλαίων σε εταιρείες συμφερόντων οικογενείας Ρέστη μέσω χορήγησης δανείων από την τράπεζα FBB, έξοδα, αγορές, που δε συνάδουν με το αντικείμενο της εταιρείας Ronda κ.λ.π.) προκύπτει η διενέργεια κοινών πράξεων από τους Β. Ρέστη και Α. Πάλλη, οι οποίοι εμφανίζονται να συμμετέχουν ή να εκπροσωπούν τις εταιρείες-οχήματα μεταφοράς κεφαλαίων, προς υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Το ύψος της φοροδιαφυγής υπολογίζεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ και τώρα οι δικαστικές αρχές καλούνται να αποφανθούν επί του ποινικού σκέλους της υπόθεσης, που αφορά αδικήματα τα οποία διώκονται και τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε σχετικά:

Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης

Κατήγγειλε… τον εαυτό του!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι τη διενέργεια ελέγχου στη εταιρεία Ronda τη ζήτησε ο ίδιος ο Ρέστης, ισχυριζόμενος στις αρμόδιες αρχές, ότι η εταιρεία αυτή ανήκει αποκλειστικά στον κουμπάρο του και πρώην συνέταιρό του Αν. Πάλλη. Γνώστες του παρασκηνίου λένε, ότι κάποιοι “κολαούζοι” του είχαν υποσχεθεί στον εφοπλιστή, ότι ήταν σε θέση – μέσα από πολιτικές και άλλου είδους διασυνδέσεις – να τον “ξελασπώσουν”.

Τελικά, όμως, όχι μόνο δεν κατάφεραν να τον απεμπλέξουν από την εταιρεία Ronda, αλλά άνοιξαν και δεύτερη σοβαρή δικογραφία σε βάρος του, που έχει σχέση με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε η προαναφερόμενη ναυτιλιακή εταιρεία στην τράπεζα FBB με συνδικαιούχο τον ίδιο.

Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα που έγινε στο χρηματοκιβώτιο από τους οικονομικούς εισαγγελείς στα γραφεία του Β. Ρέστη (Ιούλιος του 2013) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα επίσημα καρτελάκια αυτών των λογαριασμών με τις υπογραφές του, τα οποία έπρεπε να βρίσκονταν στο αρχείο της τράπεζας.

Το “εύρημα” αυτό τότε είχε περάσει απαρατήρητο. Σήμερα, ωστόσο, διενεργείται νέα έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας (που απορρόφησε την τράπεζα FBB συμφερόντων Β. Ρέστη) έχουν καταθέσει, ότι πράγματι από τους συγκεκριμένους φακέλους λείπουν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τους πραγματικούς δικαιούχους του επίδικου λογαριασμού της Ronda.

Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι «μετά την 11η Μαΐου 2013, ημερομηνία μετάπτωσης της FBB στην ΕΤΕ, δεν ήταν δυνατή η εύρεση των φυσικών αρχείων της πρώτης, λόγω του ότι η τράπεζα αυτή (σ.σ συμφερόντων Ρέστη) δεν παρέδωσε επαρκή στοιχεία και ως εκ τούτου η έρευνά μας περιορίστηκε μόνο στα μηχανογραφικά αρχεία της, τα οποία δεν βρίσκονταν στην κατοχή μας, αλλά το περιεχόμενό τους μας γνωστοποιήθηκε από υπάλληλό της, τα οποία είχε στη διάθεσή του…».

Τραπεζικοί κύκλοι που ρωτήθηκαν σχετικά επισήμαναν, πως οι προαναφερόμενες αιτιάσεις των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι η FBB έχει αποκρύψει από τις αρμόδιες αρχές στοιχεία και για άλλα δάνεια πέραν της Ronda.

Επομένως, συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι, η δικαστική έρευνα θα πρέπει να διευρυνθεί και προς αυτή την κατεύθυνση, αφού τα τυχόν ποινικά αδικήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη καταγγελία κατά Ρέστη: Ανιψιός υπουργού της ΝΔ είχε πάρει από τον εφοπλιστή 39 εκατ. ευρώ

Βαρύτατες κατηγορίες κατά του Β. Ρέστη για εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς και ξυλοδαρμό

Αποκάλυψη: Πλαστά έγγραφα προσκόμισε στο Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης

Δέκα χρόνια φυλακή στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη - Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved