ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Δείτε τι έκανε γνωστός εφοπλιστής στη Σχοινούσα!

Η πλειονότητα των σύγχρονων Ελλήνων εφοπλιστών έχει αποδείξει εμπράκτως ότι όχι μόνο δεν συμπάσχει με τη δεινή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιώντας την γνωστή «καραμέλα» του πατριωτισμού εξακολουθεί να διεκδικεί και να απολαμβάνει μια σειρά προκλητικών προνομίων.

Δεδομένης λοιπόν της φοροασυλίας που τυγχάνουν δεκάδες εκπρόσωποι της συγκεκριμένης ελίτ, την ώρα μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες αφαιμάσσονται καθημερινά από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εδώ εντολοδόχους τους, το γεγονός ότι ένας εφοπλιστής έχει αποκλείσει παραλίες της Σχοινούσας με μαντρότοιχους φυσικά και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Τουναντίον επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τους «φιλοπάτριδες» καραβοκύρηδες να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει!

Ο λόγος για τον γνωστό εφοπλιστή κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος σύμφωνα με το ribandsea.com, έχει αποκλείσει τον κάβο του Αγίου Βασιλείου, στο νοτιοδυτικό άκρο της Σχοινούσας, με δύο πανύψηλους πέτρινους μαντρότοιχους που φθάνουν μέχρι τη θάλασσα!

Έτσι, σε μερικές από τις πιο όμορφες αμμουδερές αγκαλιές της Σχοινούσας έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, ο οποίος έχει δημιουργήσει σ' αυτό μια χλιδάτη πολιτεία με χολιγουντιανές προδιαγραφές που ξεκινούν απ' τις πλαγιές του λόφου και φθάνουν μέχρι τη θάλασσα! Με δεκάδες υπερπολυτελή υπέργεια και... υπόγεια διαμερίσματα για τη φιλοξενία των φίλων και συγγενών του, με πισίνες και μπάρμπεκιου, με σπάνια φυτά και δένδρα, με ομοιώματα (;) ή αυθεντικά (;) κομμάτια της αρχαίας μας κληρονομιάς και πάει λέγοντας...

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον κ. Παπαδημητρίου να αξιοποιήσει τη γη που του ανήκει όπως του αρέσει. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο εφοπλιστής δικαιούται να αποκλείσει την πρόσβαση οποιουδήποτε στις παραλίες που βρίσκονται κοντά ή στα όρια του οικοπέδου του, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους!

Σύμφωνα με το νόμο 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 285Α) ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστοι χώροι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του Κράτους, ο κύριος δε προορισμός τους είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές.

Πηγή: hellasforce.com

Ρoή Ειδήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BEST OF NETWORK

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER