ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός LIVE BLOG: Δραματική η κατάσταση - Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown όλη η Ελλάδα

Κορονοϊός LIVE BLOG: Δραματική η κατάσταση - Ένα βήμα πριν το γενικό lockdown όλη η Ελλάδα
Έντονη ανησυχία για τις επόμενες ημέρες - Κίνδυνος για γενικό Lockdown 2
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Lockdown - Κορονοϊός | Όλες οι ειδήσεις: Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν με την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας - Ισχυρό ενδεχόμενο να πάμε σε γενικό lockdown λόγω μη απόδοσης των μέτρων - Αγωνία για τα νέα κρούσματα που θα παρουσιαστούν στην απογευματινή ενημέρωση σήμερα Τρίτη 3/11/2020 - Όλα όσα συμβαίνουν στο liveblog του Newsbomb.gr.

Έντονη ανησυχία μετά το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το κατά πόσον μπορεί να αντέξει η Αττική, αλλά και συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν αποκλείεται γενικό lockdown σε όλη τη χώρα», ενώ όπως είπε «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο».

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «δυστυχώς, φαίνεται ότι ο φόβος κινητοποιεί τις κοινωνίες.», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς για την απαγόρευση της κυκλοφορίας σημείωσε πως «Ό,τι περιορίζει την κινητικότητα είναι πιο δραστικό». Όσον αφορά, τη μη τήρησή τους, είπε, ότι «οι παραφωνίες είναι ικανές να τινάξουν στον αέρα τον σχεδιασμό»

Για τι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, ωστόσο είναι ένα θέμα που εξετάζεται, ενώ για τα σχολεία είπε ότι δεν υπήρχε θέμα διασποράς, γι' αυτό και δεν έκλεισαν. Ωστόσο, για τα Λύκεια αποφασίστηκε να κλείσουν και να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση σε περιοχές με μεγάλη διασπορά.

Σχετικά με τις ΜΕΘ ο κ. Πέτσας είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη, στο σύστημα υγείας.

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr όλες τις ειδήσεις για την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας