TO NEWSBOMB.GR ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επιχείρηση κανονικότητα» στο Μαξίμου – Από την άρση των μέτρων στον γρίφο της οικονομίας

«Επιχείρηση κανονικότητα» στο Μαξίμου – Από την άρση των μέτρων στον γρίφο της οικονομίας
INTIME NEWS

Στην επιστροφή στην κανονικότητα εστιάζει πλέον το κυβερνητικό επιτελείο μετά την πρώτη άρση των μέτρων περιορισμού τη Δευτέρα. - Το Newsbomb.gr μεταφέρει το ρεπορτάζ και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των αποφάσεων στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα τα έχει καταφέρει. Προς το παρόν. Αυτό το «προς το παρόν» είναι η φράση που λένε και ξαναλένε στην κυβέρνηση όταν θέλουν να τονίσουν πως η χώρα μέχρι στιγμής αντιμετώπισε την πανδημία με όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνη στάση, έχουν όμως, την προσοχή τους στο αμέσως επόμενο διάστημα που χαρακτηρίζεται κρίσιμο. Άλλωστε πλην της κυβέρνησης και όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες επισημαίνουν συνεχώς πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Την ίδια στιγμή, όπως η ζωή των πολιτών επιστρέφει στην κανονικότητα, έτσι και η πολιτική ζύμωση παίρνει και αυτήν την δρόμο της επιστροφής σε αυτά που ξέραμε. Η επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί και να μιλήσει δια ζώσης με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται. Αντιθέτως, όπως σημειώνουν στο Newsbomb.gr, «δηλοί -και με θεσμικό τρόπο- τη μετάβαση στην επόμενη φάση της μεγάλης μάχης την οποία δίνουμε με την πανδημία».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr αυτό που επιθυμούν να «κρατήσουν» ως κληρονομιά από την περίοδο της πανδημίας είναι η αναβάθμιση της σχέσης πολίτη και κράτους. Άλλωστε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επεσήμανε και στην συνέντευξή του στο CNNi. «Πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει όσον αφορά την αυτοπεποίθησή μας αλλά και αναφορικά με την εμπιστοσύνη προς το κράτος. Δεν λέω κατ’ ανάγκην την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Αλλά οι πολίτες εμπιστεύονται το κράτος. Εμπιστεύονται τους ειδικούς. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δώσω το λόγο στον κορυφαίο επιδημιολόγο μας. Και αυτός κάνει τις καθημερινές ενημερώσεις. Δεν τις κάνω εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πηγές κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον τονίζουν στο Newsbomb.gr πως «πολύ σύντομα και σε συνάρτηση πάντα με το κύμα άρσης των μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει και νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να μπορέσει και ο ίδιος μέσω της προσωπικής επαφής να μπορέσει να έρθει ακόμη πιο κοντά στα προβλήματα των πολιτών». Για όσους ενθυμούνται, ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά είχε υποσχεθεί πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αυτό που μένει τώρα προκειμένου το κυβερνητικό επιτελείο να ξετυλίξει το κουβάρι των δράσεων είναι τα επιστημονικά δεδομένα για τον αντίκτυπο της άρσης των μέτρων στην εικόνα του ιού στην Ελλάδα. Το Newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως τα επιστημονικά δεδομένα εξετάζονται καθημερινά και δεν αποκλείεται, εάν το εγκρίνουν οι ειδικοί, να δούμε ακόμη νωρίτερα απ’ ό,τι έχει ανακοινωθεί, νέο κύμα ελάφρυνσης που θα αφορά αυτήν την φορά περισσότερο τα καταστήματα και την οικονομία η οποία αποτελεί προς το παρόν άλυτο γρίφο τόσο για το Μέγαρο Μαξίμου όσο φυσικά και για το οικονομικό επιτελείο της οδού Νίκης.

Με τι προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την Ελλάδα, αλλά κυρίως και για όλες τις χώρες που στηρίζονται στον τουρισμό, στην κυβέρνηση φαίνεται πως θα συνεχίσουν να πορεύονται ανάλογα με τα μηνύματα που δίνει η ίδια η οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, πηγές του Newsbomb.gr μεταφέρουν πως δεν αποκλείεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από εδώ και στο εξής να βλέπουμε κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, την προστασία των εργαζομένων και την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια - Καλομοίρης: «Τον πυροβόλησα, δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου»