ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανασχηματισμός: Από σαρωτικός, πήγαμε στο λειτουργικός ή στο εκλογικός αν θέλετε...

Ανασχηματισμός: Από σαρωτικός, πήγαμε στο λειτουργικός ή στο εκλογικός αν θέλετε...

Τελικά η μεγάλη έκπληξη του ανασχηματισμού ήταν ότι δεν μας βγήκε ούτε δομικός, ούτε σαρωτικός - Στην κυβέρνηση λένε ότι είναι λειτουργικός - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Λειτουργικός διότι έγιναν κάποιες χειρουργικές παρεμβάσεις που αφορούν κατά κύριο λόγο την λειτουργία του κράτους, οι οποίες επί της ουσίας οδήγησαν στην έξοδο τον Γιάννη Βρούτση και τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Κατά πολλούς ο τίτλος του ανασχηματισμού είναι: «Πολύ λάδι κι από τηγανίτα τίποτα».

Για άλλους πάλι πρόκειται για έναν εκλογικό ανασχηματισμό, αφού στο κρίσιμο εκλογικό υπουργείο, στο Εσωτερικών μπαίνουν δυο έμπειρα στελέχη: Ο Μάκης Βορίδης και ο Στέλιος Πέτσας.

Πάνω σε αυτό τον καμβά λογίζεται και η αναβάθμιση ενός σοβαρού ανθρώπου του Θεόδωρου Λιβάνιου ο οποίος πάει ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό δίπλα στον Γεραπετρίτη. Η ομάδα αυτή είναι προφανές ότι θα τρέξει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, όποτε το επιτρέψουν οι υγειονομικές και οι οικονομικές συνθήκες. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Λιβάνιος το 2010 διατέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου εργάστηκε στη σύνταξη και στην προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα «Καλλικράτης») και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος ενός ακόμα σοβαρού ανθρώπου με μεγάλη διαδρομή στα πανεπιστήμια. Ο κ. Χρήστος Ταραντίλης αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατά κοινή ομολογία δεν είναι ένας άνθρωπος των εντάσεων, αλλά της σύνθεσης.

Δεν θα βιαστώ να κρίνω, ούτε να βγάλω συμπεράσματα. Χρειάζεται χρόνος... Άλλωστε, όπως είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης «η θητεία μιας Κυβέρνησης δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή. Ανακύπτουν νέες προκλήσεις και ανάγκες που επιβάλλουν την αναδιάταξη του δυναμικού της με την αξιοποίηση προσώπων σε νέους ή διαφορετικούς ρόλους στο κυβερνητικό έργο. Κάθε Κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να επιδεικνύει -- στον κατάλληλο χρόνο – ευελιξία».

Δείτε εδώ τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης:

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.