ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Σοφία Μπεκατώρου καταγγέλλει τον βιασμό της και στην Ομοσπονδία δεν τρέχει κάστανο

Η Σοφία Μπεκατώρου καταγγέλλει τον βιασμό της και στην Ομοσπονδία δεν τρέχει κάστανο
InTime

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. Μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα βιασμού από παράγοντα της Ιστιοπλοϊας, μετά κόπων και βασάνων η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας εκδίδει μια τουλάχιστον αστεία ανακοίνωση…

Με μεγάλη καθυστέρηση η ΕΙΟ πήρε θέση τελικά, για τα όσα σοκαριστικά αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου σχετικά με την κακοποίησή της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας πως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει επίσημη ή ανεπίσημη καταγγελία από την Ολυμπιονίκη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μάλιστα, ο κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος, εμφανίστηκε και σε 2-3 κανάλια μασώντας τα λόγια του και λέγοντας κάτι ακαταλαβίστικα του τύπου: «Η κυρία Μπεκατώρου έπρεπε να το καταγγείλει όταν συνέβη και όχι μετά από τόσα χρόνια».

Απίστευτα πράγματα. Και ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας ότι την περίοδο που έγινε ο βιασμός της Μπεκατώρου, όταν η αθλήτρια ήταν 22 ετών, πάλι πρόεδρος ήταν ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Άκουσα το γεγονός όταν το είπε για πρώτη φορά η κ. Μπεκατώρου, πριν από ενάμιση μήνα. Έπεσα κι εγώ από τα σύννεφα. Πρόκειται βέβαια για γεγονός που συνέβη πριν από 24 χρόνια. Εγώ ήμουν πρόεδρος τότε. Αν δεν καταγγελθεί όμως κάτι, αν δεν τον ήξερε κάποιος, τι μπορούμε να πούμε για αυτό; Δεν ξέρουμε κατ αρχάς αν συνέβη, αν θέλουμε να είμαστε τελείως αντικειμενικά».

Το μόνο που δεν μας είπε ο κυριούλης είναι ότι φταίει η Μπεκατώρου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».

Καταπληκτικό. Ενώ ξέρουν το γεγονός στην Ομοσπονδία, δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να βρουν ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος και αν έχει ξανακάνει τέτοιο πράγμα σε άλλες αθλήτριες. Αντίθετα, ψελλίζουν κάποια ακαταλαβίστικα πράγματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και να μην είναι έτσι τα περιστατικά, όπως τα λέει η αθλήτρια.

Μιλάμε βεβαίως για την απόλυτη ντροπή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Ανοίγουν τα καταστήματα - Πώς θα λειτουργούν - Όλοι οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας