ΑΠΟΨΕΙΣ

Το παιδί δεν είναι… μπιρίμπα!

Το παιδί δεν είναι… μπιρίμπα!

Ας ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή: Συμπαθώ ιδιαίτερα τη Μαίρη Συνατσάκη. Και βλέπω κάποιες φορές την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά. Όταν δεν κάνει πολύ… θόρυβο, γελάω με το χιούμορ του. Είναι και οι δύο παιδιά που τα αγάπησε η τηλεόραση. Και τα αγκάλιασε μαζί όλο αυτό το σύστημα που προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας. Καθείς εφ’ω ετάχθη.

Δεν είναι ωραίο να αστυνομεύεις τη ζωή κανενός. Και δεν θα το επιχειρήσω. Θα γράψω απλά την άποψη μου, όπως κάνει άλλωστε τόσο η Μαίρη, όσο και ο Νίκος για εκατομμύρια θέματα καθημερινά. Με φανατικούς υποστηρικτές και ανθρώπους που τους ακούν/διαβάζουν/βλέπουν και διαφωνούν. Κάποιοι ίσως το ίδιο φανατικά με τους υποστηρικτές… Με τη διαφορά ότι οι υποστηρικτές είναι οι «ΙΝ» και οι διαφωνούντες αυτοί που πάνε στην πυρά… Σημεία των καιρών.

Διάβασα σε μια εφημερίδα (δεν έχει σημασία αν είναι η Espresso ή το «Βήμα», από την στιγμή που η είδηση δεν διαψεύστηκε) ότι Συνατσάκη-Μουτσινάς έκαναν σύμφωνο συμβίωσης. Προφανώς όποιος έχει ζήσει δέκα μέρες στην Ελλάδα και τις δύο απ’αυτές άνοιξε την τηλεόραση του, ξέρει ότι ο Νίκος δεν είναι ερωτευμένος με τη Μαίρη, ούτε η Μαίρη με τον Νίκο…

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι το σύμφωνο συμβίωσης γίνεται με σκοπό ο Μουτσινάς να υιοθετήσει ένα παιδί όπως έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλει αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω των προϋποθέσεων που απαιτούνται για κάτι τέτοιο… Και προφανώς ένα σύμφωνο συμβίωσης με μια γυναίκα θα τον βοηθήσει. Τυπικά; Προφανώς. Είναι λάθος του Νομοθέτη και των ειδικών να κάνουν πιο εύκολο το ζήτημα της υιοθεσίας όταν υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα; Ο καθένας έχει τη δική του άποψη αλλά μετράει μόνο του Νομοθέτη και των ειδικών, οι οποίοι μάλλον δεν κατέληξαν στα συμπεράσματα τους για να τιμωρήσουν τους ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν μονογονεϊκή οικογένεια, τους ομοφυλόφιλους κλπ. Ανέλυσαν τα δεδομένα και αποφάσισαν.

Πάμε λοιπόν τώρα στο θέμα: Αν αληθεύει το ρεπορτάζ, εμένα όλο αυτό μου θυμίζει… μπιρίμπα. Ξέρεις εκεί που το «ταίρι» σου, αντιλαμβάνεται ή του δίνεις να καταλάβει με τον τρόπο σου ότι θέλεις ένα «9 καρό» για να κλείσεις και στο πετάει για να το πάρεις και να τελειώσεις την παρτίδα.

Εδώ όμως μιλάμε για ένα παιδί. Που προφανώς δεν περνάει καλύτερα εκεί που βρίσκεται αλλά από την άλλη ο στόχος για τη ζωή ενός παιδιού δεν είναι το λιγότερο κακό. Είναι το καλύτερο. Αυτό που είχε στο μυαλό του ο Νομοθέτης και οι ειδικοί.

Επίσης προφανώς είναι δικαίωμα του κάθε Μουτσινά να επιζητά τρόπους που θα κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα… Με τη διαφορά ότι η υιοθεσία ενός παιδιού δεν μπορεί να στηριχτεί σε ένα τέχνασμα… Στο «9 καρό» της παρτίδας. Δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε.

Ξέρω ότι το… ρεύμα, η τάση, η «πρόοδος» θέλει την έννοια της οικογένειας λίγο πιο θολή! Όχι ένας μπαμπάς, μια μαμά που θα κάνουν παιδιά ή θα υιοθετήσουν. Όχι όπως τα ξέραμε αλλά όπως θα τα βρούμε.

Η οικογένεια πια- μας βομβαρδίζουν από παντού ότι- πρέπει να είναι και δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες κοκ. που παρότι η φύση δεν τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά, να μπορούν να αποκτήσουν υιοθετώντας. Και αν πάλι δεν μπορούν ή δυσκολεύονται λόγω του νομοθέτη και των ειδικών, να βρουν ένα τέχνασμα, μια γυναίκα ή έναν άντρα, ένα «9 καρό» που λέγαμε, να κάνουν ένα σύμφωνο συμβίωσης και να μπορέσουν να πάρουν ένα παιδί. Ακόμη και χωρίς να έχουν σχέση μπαμπά-μαμάς μεταξύ τους. Ακόμη κι αν δεν είναι δηλαδή ζευγάρι. Ακόμη και αν στην πραγματικότητα ο Νίκος πχ είναι ζευγάρι με τον Βαγγέλη και θα ζει με τον Βαγγέλη και η Μαίρη με τον Κώστα και θα ζει με τον Κώστα. Ακόμη και αν δεν έχουν αυτό που λέμε σχέση ζωής…

Ξέρω ότι η εύκολη απάντηση σε όλο αυτό είναι «αγάπη να υπάρχει…» και είμαι σίγουρος ότι ο Νίκος την αγαπάει τη Μαίρη και η Μαίρη τον Νίκο, ακόμη και αν δεν θέλουν να ζήσουν τελικά μαζί για να μεγαλώσουν το παιδί που θα υιοθετήσουν… Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα; Ίσως.

Με χαλάει όμως να έχεις κάνει σημαία την «αλήθεια» σου όλα αυτά τα χρόνια και άξαφνα να καταφεύγεις σε τεχνάσματα για να πετύχεις το σκοπό σου… Με ενοχλεί να έχεις χτίσει μια καριέρα υπερασπιζόμενος τις επιλογές σου και για να κάνεις αυτό που δεν μπορείς λόγω αυτών ακριβώς των επιλογών σου, να ξεκινάς τα κόλπα. Και το θεωρώ υποκριτικό.

Το «9 καρό» που λέγαμε… Αλλά το παιδί δεν είναι παρτίδα μπιρίμπα…

Είναι λιγάκι πιο σοβαρή υπόθεση. Κι ας έχουν κλείσει σπίτια για μια παρτίδα μπιρίμπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τις μεταλλάξεις του ιού