MEETING POINT

Καλό ταξίδι Φώφη μου…

Καλό ταξίδι Φώφη μου…

Η Όλγα Τρέμη αποχαιρετά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά...

Καλό ταξίδι Φώφη μου...

Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, τόσο ξαφνικά, που η απώλεια είναι πιο κοφτερή και από μαχαιριά. Μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε καθόσουν απέναντί μου με τις κάμερες να καταγράφουν την συζήτησή μας και μου έλεγες με αποφασιστικότητα και πίστη πως εσύ μπορείς να ξαναδώσεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την θέση που του αξίζει στο πολιτικό στερέωμα. Μόλις τρεις ημέρες πριν μπεις στο νοσοκομείο μου έλεγες με απίστευτη ζωντάνια πως θα κερδίσεις την εσωκομματική μάχη και θα παραμείνεις στο τιμόνι της παράταξής σου.

Δεν ήταν όλα εύκολα για σένα. Ως γυναίκα και ως φορέας ενός ονόματος με μεγάλο ειδικό βάρος έπρεπε να προσπαθείς διπλά και τριπλά. Το έκανες όμως με πείσμα και με ήθος. Με δυναμισμό και αξιοπρέπεια. Ενώ ταυτόχρονα με περισσή γενναιότητα έδινες και τη μάχη με τον καρκίνο.

Στην τελική ευθεία αμφισβητήθηκαν τα ηγετικά σου προσόντα. Η πραγματικότητα ωστόσο ανέδειξε το εξής παράδοξο: Η αποχώρησή του από την κούρσα της προεδρίας δημιούργησε τέτοιο κενό που για να καλυφθεί χρειάστηκαν τρεις νέες υποψηφιότητες και η επάνοδος στο προσκήνιο ενός πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Έρχονται στιγμές που τα λόγια είναι φτωχά, προσφέρονται όμως για αναστοχασμό. Για να ξεχωρίσει κανείς το σημαντικό από το ασήμαντο. Ας το κρατήσουμε αυτό, μαζί με όλα τα άλλα κάθε φορά που θα σε θυμόμαστε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου η κηδεία της

Η άθλια ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η «άγνωστη» Φώφη Γεννηματά και η κατάρα του καρκίνου που ταλαιπώρησε την οικογένειά της