ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Γιατί κέρδισε ο Ανδρουλάκης στον 1ο γύρο – Όλο το παρασκήνιο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Γιατί κέρδισε ο Ανδρουλάκης στον 1ο γύρο – Όλο το παρασκήνιο
Πώς έφτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην σαρωτική επικράτηση
INTIME

Ποιοι παράγοντες οδήγησαν στην επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στον 1ο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ; Το παρασκήνιο με τις fake διαρροές και η σημαδεμένη τράπουλα.

Διαβάζοντας την πολιτική επικαιρότητα… ανάποδα οφείλω να επισημάνω ότι δεν υπήρξε καμία «παγωμάρα» στο στρατόπεδο του Γιώργου Παπανδρέου, ούτε στο στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου για το αποτέλεσμα του 1ου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.

Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής, οι επιτελείς του ΓΑΠ και του Λοβέρδου ήξεραν ότι χάνουν το παιχνίδι. Και τα τρία στρατηγεία είχαν δικούς τους ανθρώπους στις εφορευτικές επιτροπές και λίγο έως πολύ ήξεραν που πάει η κατάσταση. Ήξεραν δηλαδή ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σαρώνει στην επαρχία και ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος με το σύστημα που τον στήριζε έπαιζαν τα ρέστα τους στην Αττική και συγκεκριμένα στην Α’ και στην Β΄ Αθήνας. Εκεί που όπως λένε οι κακές γλώσσες συνέρρευσαν και δεξιοί για να πουσάρουν τον Ανδρέα και αριστεροί για να πουσάρουν τον Γιώργο.

Ήδη από τις 12:00 το μεσημέρι το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου κατελήφθη από πανικό όταν κατάλαβε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πάρει κεφάλι σε κρίσιμες περιφέρειες. Όμως το σύστημα έπαιξε για άλλη μια φορά τα ρέστα του…

Γι’ αυτό και άρχισαν να διαρρέουν μέσα από διάφορους «παπαγάλους» ότι ο Γιώργος σαρώνει και θα βγει από την πρώτη Κυριακή. Στόχος τους ήταν βεβαίως να δημιουργήσουν μια ψευδή παράσταση νίκης. Μόνο που το όλο εγχείρημα τους γύρισε μπούμερανγκ. Οι ψηφοφόροι ψυλλιάστηκαν το θολό παιχνίδι του ΓΑΠ και έσπευσαν να στηρίξουν Ανδρουλάκη. Αυτό που ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας και αστειότητας είναι ότι στις 12:30 το μεσημέρι διέρρεαν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται με 50% στην Αυστραλία. Μιλάμε για την παρωδία του αιώνα που δείχνει ότι ξεκάθαρα λειτουργούσαν υπό το κράτος του πανικού.

Γιατί όμως κέρδισε τον 1ο γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Διότι οι ψηφοφόροι κατάλαβαν ότι η τράπουλα ήταν σημαδεμένη από τους άλλους δυο υποψηφίους. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν αναζητούσε κάποια «τσόντα» της ΝΔ, ούτε κάποιο «ρετάλι» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής θέλουν το κόμμα μπετοναρισμένο και αυτόνομο κάτι το οποίο ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο Ανδρουλάκης. Η εμπλοκή πολιτικών παραγόντων από άλλα κόμματα στην εκλογική διαδικασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η διείσδυση του Ανδρουλάκη είναι πολύ μεγάλη και στη νεολαία λόγω βεβαίως της ηλικίας του και της ενασχόλησής του με τις νεολαίες των πανεπιστημίων. Είναι γνωστός, καθαρός και χωρίς πολιτικά γραμμάτια του παρελθόντος. Η έπαρση των δυο αντιπάλων του Ανδρουλάκη έπαιξε επίσης ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Η δήθεν σιγουριά τους, η υπέρμετρη φιλοδοξία τους, η αλαζονεία και η απίστευτη ματαιοδοξία τους έγιναν αντιληπτά από την εκλογική δεξαμενή.

Η στρατηγική της ήρεμης δύναμης και της σεμνότητας που υιοθετεί ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνδυασμό με την πρόθεσή του να απεμπλέξει το Κίνημα Αλλαγής από τα βαρίδια του παρελθόντος φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα. Τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται την αρχηγία κάποιου κόμματος, ούτε για να αποκαταστήσει την φήμη ή την υστεροφημία του και δεν χρειάζεται κάποιον προεδρικό θώκο για να «ξεπλύνει» ποινικές περιπέτειες με την δικαιοσύνη.

Είναι νέος, είναι φρέσκος, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεν είναι κάποιο φοβερό και τρομερό πολιτικό φαινόμενο που έφερε σεισμό στο πολιτικό σκηνικό. Όμως δεν πάσχει από «μικρομεγαλισμό» κι αυτό φαίνεται προς τα έξω. Δεν προσποιείται κάτι άλλο από αυτό που είναι… Ο κόσμος θέλει μικρές αλήθειες, βαρέθηκε και τα μεγάλα ψέματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Παραπάτησε μπαίνοντας στο αεροπλάνο λόγω των ισχυρών ανέμων

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

«Η Φάρμα»: Άρχισαν τα πρώτα... ακατάλληλα πλάνα - Ηλιάδη και Μπάστα βάζουν... φωτιά στα ντουζ

Πύρρος Δήμας: Είναι ζευγάρι με την Αφροδίτη Σκαφίδα