ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντίο αγαπημένε μου Θέμο

Αντίο αγαπημένε μου Θέμο

«Ποια είσαι εσύ και τι δουλειά έχεις εδώ;». Με ρώτησε ψαρωτικά μέσα από τα δόντια του καθώς περίμενα στωικά καθισμένη σε έναν δερμάτινο καναπέ μέσα στην εταιρία παραγωγής Άρθρον μέχρι να έρθει η ώρα μου για να περάσω από συνέντευξη με τον παραγωγό των εκπομπών που παρουσίαζε στον Alpha.

Εκείνος βγήκε για λίγο από το γραφείο του και με είδε από σπόντα. «Με λένε Δέσποινα και σας έχω φέρει το βιογραφικό μου. Θέλω να γίνω δημοσιογράφος και να δουλέψω στην εκπομπή σας», του απάντησα με σταθερή φωνή. Δεν ήμουν προετοιμασμένη γι’ αυτή τη συνάντηση. Εγώ ήμουν 21 χωρίς καμία εμπειρία ψάχνοντας απελπισμένα για δουλειά κι εκείνος ήδη πολύ ισχυρός άνδρας των Media. «Τι έχεις κάνει;», «Έχω δουλέψει στο Big Brother και στο Fame story αλλά είμαι σίγουρη ότι αν μου δώσετε την ευκαιρία θα βρω πολλές ιδέες να σας προτείνω για νέες τηλεοπτικές παραγωγές. Aν σας κάνω με κρατάτε. Αν δε σας κάνω με διώχνετε.». «Φαίνεσαι έξυπνη, αλλά ελπίζω να μην είσαι εξυπνάκιας». Ευθεία και αριστερά είναι το λογιστήριο. Αύριο στις 9 να είσαι εδώ».

Έτσι ξεκίνησε η πιο σημαντική δεκαετία στην επαγγελματική μου πορεία και η όμορφη δεκαετία των νεανικών μου χρόνων. Δίπλα του. Για εμένα ο Θέμος δεν ήταν απλώς εργοδότης ή μέντορας. Ήταν κάτι παραπάνω. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα. Με πίστεψε ο άνθρωπος που θαύμαζα, άρα το κίνητρό μου για να τον κάνω περήφανο ήταν η δύναμή μου. Μου έδωσε φτερά και πέταξα. Με άφησε να φάω τα μούτρα μου, με άφησε να εκτεθώ και να αντιμετωπίσω μόνη μου αντιξοότητες και ανοιχτά μέτωπα, δούλεψα ατέλειωτα. Μέρες και νύχτες πάνω από σκαλέτες, μέσα σε μοντάζ, πάνω από τα τηλέφωνα, μπροστά από τον υπολογιστή. Διαθέσιμη οποιαδήποτε ώρα με χρειαζόταν για να κλείσω τον τάδε ακριβοθώρητο καλεσμένο ακόμη και στις 11 το βράδυ για να έρθει την επόμενη μέρα το πρωί στο γύρισμα. «Μα είναι πολύ δύσκολο κύριε Θέμο. Αποκλείεται να έρθει!», «Μη το ξανακούσω αυτό. Εσύ θα τον πείσεις. Και σε παρακαλώ για τον Θεό. Καλύτερα να με λες μαλάκα παρά Κύριε Θέμο!».

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr.

Ρoή Ειδήσεων