ΑΠΟΨΕΙΣ

Ηλεκτρονικές δαπάνες και αφορολόγητο: Φορολογούμενοι δυο ταχυτήτων και golden boys

Ηλεκτρονικές δαπάνες και αφορολόγητο: Φορολογούμενοι δυο ταχυτήτων και golden boys

Ήθελα να ήξερα ποιο σαΐνι του οικονομικού επιτελείου σκέφτηκε αυτό το μέτρο με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις, το e-δαπάνες. Διαβάζω την είδηση και προσπαθώ να την μεταφράσω: Το ποσό των ηλεκτρονικών αποδείξεων 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε εισόδημα ύψους 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερα εισοδήματα (80.000 ή 100.000 ευρώ) δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους, αλλά να διαθέτουν e-αποδείξεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; - «Οροφή» στις δαπάνες που θα πρέπει να κάνουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών οι φορολογούμενοι από το 2020 σχεδιάζει να θέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Το ποσό των 20.000 ευρώ αντιστοιχεί σε εισόδημα ύψους 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με μεγαλύτερα εισοδήματα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές ίσες με το 30% του εισοδήματος τους, αλλά να διαθέτουν e-αποδείξεις τουλάχιστον 20.000 ευρώ.

Όσοι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε σας το μεταφράζω λαϊκά: Φορολογούμενοι δυο ταχυτήτων!!!

Τα golden boys των δημοσίων οργανισμών, των τραπεζών, των βουλευτών, των υπουργών και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων δεν θα χρειαστεί να μαζεύουν ηλεκτρονικά το 30% του ετήσιου εισοδήματος τους.

Και 150.000 ευρώ το χρόνο να έχουν θα αρκεί μόνο ένα εικοσαρικάκι (20.000 ευρώ) και θα είναι καλυμμένοι.

Τα χρυσά αγόρια των ΔΕΚΟ και των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δεν τους αγγίζει το μέτρο του 30% και η φορολογικής τους υποχρέωση εξαντλείται με την συγκέντρωση ποσού ηλεκτρονικών αποδείξεων αξίας 20.000 ευρώ.

Σήμερα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές κλιμακώνονται από 10% ως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, ενώ η σχετική υποχρέωση βαραίνει μόνο μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 όλα αλλάζουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νόμιζαν ότι βρήκαν ένα παρατημένο κουτάβι - Η αλήθεια όμως τους σόκαρε (photos)

Γιάννενα: Απίστευτες εικόνες - Τι βρήκαν οι Αστυνομικοί σε σάκο δίπλα στη λίμνη (pics)

Ποιοι θα πληρώσουν τη… νύφη;

Όσοι έχουν μέχρι 66.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή η μεσαία τάξη την οποία η ΝΔ έσκιζε τα ιμάτιά της ότι θα την προστατέψει από τα νύχια του Τσακαλώτου και όχι μόνον…

Kοίτα να δεις πώς τα φέρνει έτσι ο χρόνος.

Το πέναλτι φόρου απειλεί κυρίως φορολογούμενους με μεσαία εισοδήματα.

Αν λοιπόν ένας πολίτης έχει ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει συναλλαγές ύψους 9.000 ευρώ από 4.000 ευρώ σήμερα.

Αν δεν τα καταφέρεις τότε θα πληρώνεις πέναλτι για την διαφορά από το 4.000 μέχρι το 9.000.

Το καταπληκτικό στην ιστορία είναι ότι εξαιρούνται από τις e-δαπάνες τα ενοίκια, οι δόσεις δανείων, τα τέλη κυκλοφορίες, οι αγορές ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, πληρωμές φόρων και αγορές μετοχών. Λες κι αυτά δεν τα πληρώνεις.

Βγάζει... μάτι ρε παιδιά.

Πάλι η μεσαία τάξη θα βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;

Διότι διαβάζω τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών και βλέπω ότι το 2018, έξι στις δέκα φορολογικές δηλώσεις (58,9%) που υποβλήθηκαν ενσωματώνουν εισοδήματα χαμηλότερα των 10.000 ευρώ και στην μεσαία τάξη -αν υποθέσουμε ότι αυτή εκτείνεται στη ζώνη δηλωθέντων εισοδημάτων από 20.000 έως και 50.000 ευρώ- κατατάσσονταν 946.344 νοικοκυριά.

Τώρα πιστεύω να καταλάβατε...