ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΟΙΑ Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα - Το οριστικό σχέδιο για την εστίαση

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα - Το οριστικό σχέδιο για την εστίαση
INTIME NEWS

Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχε μεταδώσει πρώτο το Newsbomb.gr, προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σχετικά με την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των εμπορικών κέντρων.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 25 Μαΐου, τα εμπορικά κέντρα, ενώ συζητούν να ανοίξουν εντός του μήνα και τα κέντρα τατουάζ.

Υπενθυμίζεται πως το Newsbomb.gr, πρώτο από το Σάββατο, 09 Μαΐου, είχε μεταδώσει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει να επιταχύνει και το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων». Ο βασικός λόγος, όπως μετέδιδαν τότε, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης μιλώντας στο Newsbomb.gr ήταν ότι «από την Δευτέρα 11 Μαΐου θα ανοίξουν μεταξύ άλλων και μεγάλα καταστήματα λιανεμπορίου και κατ' επέκταση θα έχουμε εικόνα τόσο για την κίνηση του κοινού όσο και την επιδημιολογική επίπτωση αυτής της χαλάρωσης».

Η άρση των περιορισμών της περασμένης Δευτέρας, επιτρέπει στους αρμοδίους να συλλέξουν δεδομένα τόσο για την οικονομία αλλά κυρίως για την εικόνα του ιού στην χώρα μας. Έτσι, όπως είχε μεταδώσει το Newsbomb.gr τα μεγάλα εμπορικά κέντρα - που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου -, εάν οι συνθήκες είναι επιθυμητές, θα ανοίξουν νωρίτερα και ακόμα από τις 25 Μαΐου.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες

Την ίδια ώρα, θέμα ωρών είναι η οριστικοποίηση της απόφασης για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από «μπρα ντε φερ» υπουργείων και επιτροπών σε μία προσπάθεια τόσο να αποφευχθεί ο περαιτέρω συνωστισμός, όσο και να έχουν οι πολίτες επιλογές στις οποίες η Πολιτεία θα έχει επιβάλλει κανόνες.

Η αρχική πληροφορία ήρθε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων η οποία φαίνεται να έχει δώσει το «ναι» για να μπορέσουν οι οργανωμένες παραλίες να ανοίξουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα, ωστόσο με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, το πρωί της Τετάρτης σε σύσκεψη μεταξύ στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης, αποφασίστηκε πως πρέπει να καταρτιστεί το σχέδιο για να ανοίξουν οι παραλίες και να δοθεί η σχετική εισήγηση στον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο αναμένεται να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες και το πρωθυπουργικό γραφείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δώσει την έγκριση προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να μεταβούν στις οργανωμένες παραλίες.

Υπενθυμίζεται πως το Newsbomb.grπρώτο είχε μεταφέρει το παρασκήνιο των αποφάσεων και των εισηγήσεων που γίνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Πολιτική Προστασία σε μία προσπάθεια να βρεθεί η καταλληλότερη λύση τόσο στις παραλίες, όσο και στην εστίαση και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

«Στόχος μας είναι να μπαίνει η οικονομία σε φάση επανεκκίνησης και να μπορούν οι πολίτες ελεγχόμενα να αποκτούν μέρος της κοινωνικής τους ζωής δίχως να διακινδυνεύεται η δημόσια Υγεία», τονίζουν στο Newsbomb.grστελέχη της κυβέρνησης με γνώση των διαβουλεύσεων.

«Κανένα κατάστημα στην εστίαση δεν θα μείνει κλειστό»

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξουν η εστίαση και οι καφετέριες όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε, για τα γυμναστήρια ότι, σύμφωνα με το σχέδιο, το άνοιγμα τους προγραμματίζεται για τις 29 Ιουνίου.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όταν θα επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά, στις 25 Μαΐου, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με όλα τα ιδιωτικά σκάφη.

Για την ίδια ημερομηνία προσδιορίζεται το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων. Τον Ιούνιο, όπως είπε, θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις.

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται στην τελική ευθεία προκειμένου να ανακοινώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον χώρο της εστίασης έτσι ώστε όλοι οι καταστηματάρχες να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να είναι βιώσιμες.

Προ ολίγων ημερών ο υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Newsbomb.grαπαντώντας στις αιτιάσεις πολλών καταστηματαρχών πως αδυνατούν να δουλέψουν λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αποκάλυψε πως στόχος είναι να μπορέσουν να καλύψουν μέχρι και το 80% της χωρητικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης.

Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ετοιμάζεται και πλαίσιο προκειμένου να μπορούν να επαναλειτουργήσουν και τα καταστήματα που δεν εντάσσονται στις μέχρι τώρα προβλέψεις και δεν έχουν ούτε υπαίθριο χώρο, ούτε και πρόσβαση για τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Όπως λένε στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης στο Newsbomb.gr, «κανένα κατάστημα εστίασης δεν θα μείνει κλειστό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αποκαλυπτικό βίντεο - Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί από ένα άτομο