ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νομοσχέδιο για εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Εκλογή με 43% από τον Α' γύρο

Νομοσχέδιο για εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Εκλογή με 43% από τον Α' γύρο

Σύμφωνα πληροφορίες  το ζουμί του Ν/Σ θα είναι εκλογή με 43% από την πρώτη Κυριακή - Τι λένε οι πληροφορίες;

Το νέο εκλογικό νομοσχέδιο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας πρόκειται θα παρουσιάσει στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο από τον Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες θα πάμε σε 43% για εκλογή από πρώτο γύρο και σε πλαφόν 3% για την είσοδο στο Δημοτικό ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής επεξεργασίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών (Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας), ενώ συνέδραμε με την εμπειρία του και ο κ. Θεόδωρος Λιβάνιος γεγονός που αποδεικνύει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα λειτουργεί... ρολόι.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Βορίδης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε υπογραμμίσει τις δυσκολίες που προέκυψαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ο Υπουργός έφερε ως εμβληματικό παράδειγμα τον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου, όπως είπε, «προκειμένου να επιτευχθεί το παραμικρό, ο Δήμαρχος πρέπει να βρίσκεται σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με δυνάμεις που δεν ανήκουν στο δικό του ψηφοδέλτιο» κάνοντας παράλληλα ειδική μνεία σε Δήμο που ενώ εξασφάλισε ποσοστό 50%, δεν κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Υπουργός τόνισε πως στόχος του νέου εκλογικού νόμου είναι να μπορεί η Δημοτική Αρχή να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή, ενώ συμπλήρωσε πως οι αλλαγές έρχονται και κατόπιν απαίτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για την Αττική: «Μπαίνει σήμερα στο "κόκκινο"» λέει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας