ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής που τον ανέδειξε νικητή με αυτοδυναμία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα και τα τρία του παιδιά πέρασε λίγο πριν από τη 1 το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου ορκίστηκε Πρωθυπουργός.

«Σας εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε τα σχεδία σας να πραγματοποιηθούν», του είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ορκωμοσία.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκάλιασε τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν οι τρεις αδελφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Κατερίνα Μητσοτάκη και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη καθώς και η μητέρα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ορκωμοσία

«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τήρήσουμε στο ακέραιο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ορκωμοσία του ως νέος πρωθυπουργός της χώρας.

«Από σήμερα ξεκινάει σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Δείτε εικόνες από την ορκωμοσία στη gallery:

Στις 6 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την κυβέρνησή του η οποία θα ορκιστεί την Τρίτη οπότε και θα αρχίσουν οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία. Όπως έγινε γνωστό το πρώτο υπουργικό θα γίνει στη Βουλή την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης διά τηλεφώνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επίσημα η Βουλή ξεκινά τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου. Στις 18 θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής και στην συνέχεια θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις και θα ακολουθήσει η τριήμερη συζήτηση (19-21 Ιουλίου) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Διαδικασία η οποίο αποκτά τυπικό χαρακτήρα λόγω της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Με ενδιαφέρον παρόλα αυτά αναμένεται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την νέα κοινοβουλευτική περίοδο αλλά και του Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος ήδη δήλωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στη νέα κυβέρνηση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Εκλογές 2019