BOMBER

Με δέκα μασέλες ο Ερντογάν: Άλλα 3,5 δισ. μέχρι το 2024 στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Με δέκα μασέλες ο Ερντογάν: Άλλα 3,5 δισ. μέχρι το 2024 στην Τουρκία για τους πρόσφυγες

Εκτός από τα 6 δισ. που έχει λάβει μέχρι τώρα από την Ε.Ε. το καθεστώς Ερντογάν εξασφάλισε αλλά 3,5 δισ. μέχρι το 2024

Δεν γράφαμε τίποτα άλλο; Μόλις προχθές το Newsbomb.gr έγραφε την ανάλυση με τίτλο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληρώνει τον Ερντογάν για «ήσυχα καλοκαιρία». Γράφαμε δηλαδή ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το καθεστώς Ερντογάν όχι μόνο καταφέρνει να επιβιώνει, αλλά με πρόσχημα το μεταναστευτικό καταφέρνει να μαζεύει χρήμα, δίνοντάς μας ως αντάλλαγμα, «ήσυχα καλοκαίρια».

Όλως τυχαίως με έγγραφό της η Κομισιόν προτείνει συνολικά να δοθούν 5,7 δισεκατομμύρια στην τετραετία αυτή (μέχρι το 2024) σε τρίτες χώρες που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία), αλλά και στην ίδια τη Συρία. Από τα 5,7 δισ. τα 3,5 δισ θα τα πάρει η Τουρκία! Καταπληκτική δουλειά κάνουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι.


Μην ξεχνάτε ότι η Τουρκία έχει λάβει ήδη 6 δισεκατομμύρια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ενώ είναι απολύτως βέβαιο ότι τα 3,5 που θα πάρει μέχρι το 2024 θα της φανούν λίγα και πολύ σύντομα θα προβεί σε νέες απειλές και εκβιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνδιάσκεψη για το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής που έλαβε χώρα στα τέλη Μαρτίου, η Ε.Ε. είχε ήδη δεσμευτεί στην παροχή 3,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,6 δισ. ευρώ από τα κράτη-μέλη.Οι επιπρόσθετοι πόροι θα προέλθουν αποκλειστικά από τον κοινοτικό προϋπολογισμό (χωρίς επιπλέον εισφορά από τα κράτη-μέλη). Η Επιτροπή ωστόσο σημειώνει ότι «βάσει περαιτέρω εκτίμησης αναγκών, θα ζητηθεί από τα κράτη-μέλη να εισφέρουν πέρα από τα ποσά για τα οποία έχουν δεσμευτεί».

Ο «σαφής χρηματοδοτικός στόχος», σημειώνεται στο έγγραφο της Επιτροπής, «παρέχει όλες τις πλευρές με την απαραίτητη πολιτική και χρηματοοικονομική προβλεψιμότητα». Σχετικά με την Τουρκία, αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ήδη εκταμιεύει 535 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση-γέφυρα» ώστε να «συνεχιστούν ζωτικά ανθρωπιστικά προγράμματα ως τις αρχές του 2022».

Σχετικά με τα επιπρόσθετα 3 δισεκατομμύρια για την περίοδο 2022-4, αναφέρεται ότι «μπορούν να καλύψουν τις πιο επείγουσες ανάγκες των προσφύγων και των κοινοτήτων φιλοξενίας, ειδικά υπηρεσίες υγείας, παιδείας, κοινωνικής προστασίας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης».

Η Επιτροπή, σημειώνεται, «προγραμματίζοντας τις δράσεις στο πλαίσιο αυτού του πακέτου, θα κινηθεί σταδιακά από ανθρωπιστικές προτεραιότητες στην κοινωνικο-οικονομική υποστήριξη και ανάπτυξη. Αυτό θα συμπεριλάβει χρηματοδότηση για τη διαχείριση της μετανάστευσης και τη φύλαξη των συνόρων, ειδικά στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας».

Στο έγγραφο της Κομισιόν υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα 3,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία και ότι η Ε.Ε. έχει κινητοποιήσει 24,9 δισεκατομμύρια.

Θυμίζουμε για την Ιστορία ότι η Τουρκία βάζει κάθε μήνα στα ταμεία της 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 3,5 με 4 εκατομμύρια πρόσφυγες που έχει στο εσωτερικό της.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής ομοσπονδίας συνδικάτων, κάθε Σύρος αιτών άσυλο ή πρόσφυγας που βρίσκεται στην Τουρκία δαπανά κάθε μήνα και κατά μέσο όρο ένα ποσό της τάξης των 344 δολαρίων.

Κατ' έτος δηλαδή η Τουρκία βάζει στα ταμεία της 15 δισ. ζεστό χρήμα μόνο από τους πρόσφυγες, χώρια το μαύρο χρήμα από την αδήλωτη εργασία αυτών των ανθρώπων.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει στήσει γερή μπίζνα με τις πλάτες των σημερινών ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.