BOMBER

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο «ρεπατζής» του Ερντογάν, ξαναχτυπά

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο «ρεπατζής» του Ερντογάν, ξαναχτυπά
AP Photo/Bernat Armangue

Το έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ όχι μόνο έχει αγαστή σχέση με τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά πλέον λειτουργεί ως βοηθός του, σαν να κάνει τα ρεπό του Τούρκου προέδρου

Εξ’ου και ο τίτλος «ρεπατζής του Ερντογάν». Η ανάρτηση που έκανε η Νατοϊκή Συμμαχία δεν είναι απλά ανιστόρητη, αλλά είναι πιο προκλητική και από τις λεκτικές επιθέσεις του ίδιου του Ερντογάν. Το Νατοϊκό Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων με ανάρτησή του στο twitter ευχήθηκε «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στην Τουρκία, τονίζοντας: «Σήμερα είναι η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Θυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πει «Κανένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία», όταν επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο. Μιλάμε ότι ο τύπος θα μπορούσε άνετα να είναι και εκπρόσωπος του Ερντογάν. Μάλιστα εκείνη την περίοδο διεμήνυσε ότι είναι αποδεκτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας… Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά που τα λέει αυτά; Όχι βέβαια. Η στάση του είναι σταθερή υπέρ της Τουρκίας. Η μόνιμη επωδός του είναι ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ πολλές φορές επικαλείται την υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Για τέτοια παράνοια μιλάμε. Μας κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα μας ο κύριος Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αγαπητός κύριος γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει ξεχάσει ότι οι εταίροι μας οι Τούρκοι, το 2020 κόντεψαν να φτάσουν στο Σούνιο και όργωναν τρεις ολόκληρους μήνες το Αιγαίο. Έχει ξεχάσει ότι οι φίλοι του οι Τούρκοι προσπάθησαν να σπάσουν τον Έβρο… Τότε βέβαια δεν έσπευσε να τους μιλήσει, ούτε ψέλλισε κάτι.

Αλήθεια που ήταν εκείνο το διάστημα ο Γενς; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ήταν άφαντος, έκανε τα ρεπό του Ερντογάν και της Μέρκελ. Ενδιαφέρθηκε μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ. Τότε πάλι ο Στολντεμπεργκ έδωσε μεγάλο αγώνα, αλλά όχι υπέρ της Ελλάδας, υπέρ των Σκοπίων!

Συμπερασματικά θα μπορούσε εύκολα να είναι εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν!