BOMBER

«Ελάτε να μιλήσουμε, αλλιώς θα σας σκοτώσω»

«Ελάτε να μιλήσουμε, αλλιώς θα σας σκοτώσω»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
Arif Akdogan/Anadolu Agency via Getty Images

Καταπληκτική η λογική των Τούρκων και πολύ δημοκρατική. Αφού καθημερινά εκτοξεύουν απειλές πολέμου, στο τέλος της ημέρας μας λένε ότι επιθυμούν τον διάλογο και την ειρηνική επίλυση όλων των ζητημάτων.

Σε ένα νέο παραλήρημα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στράφηκε με ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας, δηλώνοντας μάλιστα ότι η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω και ότι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει οδηγίες!

«Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήμα πίσω, ούτε χιλιοστό. Ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, έχει γίνει και γίνεται. Το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω τους (από την Ελλάδα), είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ακάρ κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο νέο κρεσέντο ακραίων δηλώσεων, ο Ακάρ υποστήριξε ότι θέλει μοιρασιά στο Αιγαίο: «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», ανέφερε. Μιλάμε για παρανοϊκή σχιζοφρένεια ανάμεσα σε δύο προτάσεις! Τη μια στιγμή μας απειλεί με πόλεμο και την άλλη λέει για σχέσεις καλής γειτονίας!

Μπορείς να κάνεις διάλογο με κάποιον που πάσχει; Προφανώς όχι. Τα πολλά τα λόγια είναι φτώχεια. Αυτά που λέει ο Ερντογάν και ο Ακάρ που τον ακολουθεί τα είχαν πει κι άλλοι στο παρελθόν. Αν είναι αποφασισμένος ας κάνει ότι νομίζει. Ας πάρει φόρα από μακριά κι όπου τον βγάλει