BOMBER

Βρε μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι σύμμαχοί μας;

Βρε μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι σύμμαχοί μας;
AP photo/Olivier Matthys

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο ανατρέπονται διπλωματικές φιλίες και συμμαχίες; Δύσκολα…

Πάμε όμως στο ζουμί. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, είχε προγραμματίσει να κάνει σήμερα μαζί με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Παναγιώτοπουλο, επίσκεψη στην Καλαμάτα όπου θα γίνει το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη αίφνης ματαιώθηκε… Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά από τη γνωστοποίηση της ματαίωσης, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο κ. Γκαντς θα επισκεφθεί την Τουρκία και θα έχει συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ. Κεραμίδα; Βαρύτατη θα έλεγα, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αθήνα έδωσε το έργο του Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα στους ισραηλινούς… Πάμε παρακάτω;

Την ώρα που οι Τούρκοι μας καθυβρίζουν και μας απειλούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραψε χθες ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάλεσε τον ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη σύζυγό του να επισκεφτούν την Τουρκία! Μιλάμε για παράνοια. Ή μας δουλεύουν ή μας τρολάρουν. Πάντως διάψευση του δημοσιεύματος από τον Ακάρ δεν υπήρχε, μόνο από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας που λέει off the record ότι ποτέ ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έλαβε κάποια πρόσκληση.

Και η παράνοια δεν σταματά εδώ. Οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί κανόνισαν πάλι να κάνουν συνάντηση για τη Λιβύη χωρίς να συμμετέχει η Ελλάδα και είναι η τρίτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

H συνάντηση για την Λιβύη θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου και εκτός από τη Γερμανία θα λάβουν μέρος η Ιταλία, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Παρά το γεγονός ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο θίγει πρωτίστως την Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι μας (Γερμανοί και Ιταλοί) μας θέτουν εκτός συζητήσεων. Προφανώς και μας τρολάρουν και μάλιστα μπροστά στα μάτια μας…