BOMBER

Μήπως «έρθει βράδυ» κι αυτή η κυριούλα ΥΠΕΞ της Λιβύης;

Μήπως «έρθει βράδυ» κι αυτή η κυριούλα ΥΠΕΞ της Λιβύης;
Η υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης της Λιβύης, Ναιλά Μανγκούς, έστειλε διάβημα κατά της Ελλάδας.
AP Photo/Darko Vojinovic

Λέω μήπως ζήλεψε την δόξα του σουλτάνου της του Ταγίπ Ερντογάν και θέλει κι αυτή να έρθει βράδυ;

Ο λόγος για την ανύπαρκτη υπουργό Εξωτερικών της ανύπαρκτης κυβέρνησης της Λιβύης την κυριούλα Νάιτζα Μανγκούς η οποία έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας κατά της Ελλάδας για τις έρευνες νότια της Κρήτης. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, η κατακαημένη η κυριούλα απειλεί την Ελλάδα επισημαίνοντας ότι θα «προχωρήσει στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της με όλα τα δυνατά νομικά και διπλωματικά μέσα».

Η υπουργός Εξωτερικών της απερχόμενης κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη, Νάιτζα Μανγκούς δήλωσε ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τη λιβυκή κρίση και επιβάλλει τετελεσμένα γεγονότα στον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων Λιβύης-Ελλάδας. «Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει συμβάσεις για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια αμφισβητούμενη περιοχή μεταξύ μας. Καταδικάζουμε αυτή τη συμπεριφορά και προειδοποιούμε για τις συνέπειές της».

«Διαβεβαιώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα θαλάσσια σύνορά μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα», σύμφωνα με τον Μανγκούς.

Δηλαδή για να έχουμε καλό ερώτημα, τι ακριβώς θα μας κάνει; Εγώ λέω να φάει λάδι και να πάρει φόρα από μακριά… Από όσο πιο μακριά μπορεί.