ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΘΝΙΚΑ

Έβρος: Επεισόδια το πρωί τα σύνορα – Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά στους Έλληνες

Έβρος: Επεισόδια το πρωί τα σύνορα – Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν χημικά στους Έλληνες

Κινητικότητα σημειώθηκε λίγο πριν τις 13:00 στις Καστανιές από την τουρκική πλευρά του φράχτη.  Οι μετανάστες εμφανίστηκαν να μαζεύουν τα πράγματά τους και να αποχωρούν κατευθυνόμενοι προς τον εγγύτερο καταυλισμό. 

Αποστολή στον Έβρο: Νεφέλη Σκαρλίδου

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις να δέχονται χημικά κατά την επιθεώρηση του φράκτη στον Έβρο.

Τα επεισόδια (ρίψη χημικών) σημειώθηκαν λίγο πριν τις 07:30 και ξεκίνησαν από τους Τούρκους αστυνομικούς, για να ανταποδώσουν στην συνέχεια οι ελληνικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στην περιοχή εδώ και αρκετά 24ωρα και απωθούν μετανάστες, απάντησαν με χρήση χημικών και ρίψεις νερού απο την αύρα της ΕΛΑΣ.

Αστυνομικές πηγές μιλώντας στο Newsbomb.gr επιβεβαιώνουν πως οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων συντονίζονται από drones.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ώρα των επιθέσεων εθεάθησαν άτομα να μοιράζουν εργαλεία για να κόψουν οι μετανάστες τους φράχτες.

Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης δήλωσε πως το βράδυ της Πέμπτης (06/03) κύλησε ήρεμα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και εντάσεις στην περιοχή.

Στόχος της ρίψης χημικών των Τούρκων στα προηγούμενα επεισόδια ήταν η δημιουργία προπετάσματος καπνού που εμποδίζει την ορατότητα των ελληνικών δυνάμεων, κάτι που προϊδεάζει σε οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας.

Οι ελληνικές Αρχές που βρίσκονται στον Έβρο βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στην χώρα, ενώ η Τουρκία συνεχίζει τα «παιχνίδια παραπλάνησης», με ταμπελάκια, περούκες και «καθοδήγηση» των συγκεντρωμένων, που παροτρύνονται να εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Ηχηρό μήνυμα από τους Εβρίτες - «Δεν μας τρομάζουν οι κομάντο του Ερντογάν»

Ο κοινοτάρχης Φερών Θανάσης Πεμούσης, παρουσίασε στο Newsbomb.gr την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο τα τελευταία 24ωρα.

Ο κ. Πεμούσης σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr μαζί του ανέφερε: «Και την Τετάρτη αλλά και σήμερα επικρατεί μια σχετική ηρεμία στο Δέλτα του Έβρου. Σήμερα (5/3) ο καιρός δυσκολεύει τα πράγματα καθώς βρέχει και δεν επιχειρούν να περάσουν το ποτάμι».

Ερωτώμενος σχετικά με την κίνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στα σύνορα κομάντος του τουρκικού στρατού ανέφερε: «Δεν καταλαβαίνω τι επιχειρεί να κάνει ο Ερντογάν με τους κομάντο που στέλνει στον Έβρο, αλλά δεν μας πτοεί τίποτα. Είμαστε εδώ παραμένουμε σε επιφυλακή και φυλάμε τα σύνορα μας».

Οι κάτοικοι των Φερών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται εκεί, παρά τις απειλές του Ερντογάν και τους "επίλεκτους" που στέλνει στα σύνορα. Όπως ανέφεραν στο Newsbomb.gr δεν τους τρομάζει ο "σουλτάνος" και ο στρατός του.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τα σύνορα στον Έβρο:

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τις τελευταίες ώρες δεν θυμίζει καθόλου την ένταση που προκλήθηκε στο σημείο τα τελευταία 24ωρα. Οι περιπολίες των στρατιωτών συνεχίζονται κανονικά στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να αποτραπούν τυχόν προσπάθειες να μπουν οι μετανάστες στην χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους στρατιώτες οι αγρότες και οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν και αυτοί σε επιφυλακή για να βοηθήσουν όπως μπορούν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου:

Στρατός, Αστυνομίας και κάτοικοι βρίσκονται στο Δέλτα και περιπολούν τα σύνορα.

Έβρος: Αφγανοί και Πακιστανοί το 80% όσων συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο

Αφγανοί αλλά και Πακιστανοί είναι στην πλειοψηφία τους όσοι έχουν συλληφθεί για την παράνομη είσοδο στον Έβρο, ενώ ελάχιστοι είναι πρόσφυγες από την Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης από τις 06.00 π.μ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως σήμερα στις 06.00 το πρωί (Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020), οι εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο διαμορφώνονται ως εξής:

  • Αφγανιστάν, 64%
  • Πακιστάν, 19%
  • Τουρκία, 5%
  • Συρία, 4%
  • Σομαλία, 2,6%
  • Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθησαν 8 άτομα. Επτά άτομα προέρχονται από το Αφγανιστάν και 1 άτομο από τη Συρία.
  • Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης ο απολογισμός είναι ο εξής:

  • Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 περιπτώσεις
  • Έχουν συλληφθεί 252 πρόσωπα.

Ποιοι είναι οι Τούρκοι κομάντο που στέλνει ο Ερντογάν

Η διαβόητη Polis Özel Harekât η PÖH αναλαμβάνει δράση στην... προστασία των παράνομων μεταναστών.

«Απάνθρωπες συμπεριφορές από ελληνικής πλευράς». Με αυτή την προπαγανδιστική φράση ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως στέλνει 1.000 κομάντο στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Προφανώς και δεν έπιασαν τον «Σουλτάνο» οι ευαισθησίες του για προστασία παράνομων μεταναστών, τους οποίους χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό για να πιέσει την Ευρώπη να του κάνει τα χατίρια.

Η διαβόητη Polis Özel Harekâ είναι η μονάδα που θα στείλει ο Ερντογάν στην Αδριανούπολη με έναν και μοναδικό στόχο: Να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με κάθε τρόπο.

Και η Polis Özel Harekâ είναι η κατάλληλη για τέτοιου είδους πρακτικές. Η PÖH είναι ευρέως γνωστή πως έχει στις τάξεις της ακροδεξιούς Γκρίζους Λύκους και μάλιστα η προβοκατόρικη δράση της έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ουσιαστικά μιλάμε για τις ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας. Με βαρύ οπλισμό και το ελεύθερο από τον Ερντογάν να τον... χρησιμοποιεί κατά βούληση, το σκοινί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία τεντώνεται επικίνδυνα.

Δείτε στην gallery τους κομάντο που στέλνει ο Ερντογάν και θα βρεθούν απέναντι στις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανήθικη προπαγάνδα από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σκοτώνει πρόσφυγες - Θέλουμε στήριξη από την ΕΕ

Δημοσκόπηση Pulse: 7 στους 10 λένε ΝΑΙ στο κλείσιμο συνόρων

Σχετικές ειδήσεις