ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΕWSBOMB.GR

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στο Ελληνικό: Ο τόπος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης (pics & vid)

Ο Μητσοτάκης στο Ελληνικό: Ο τόπος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης (pics & vid)
Λευτέρης Παρτσάλης

Στο Ελληνικό βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (03/07) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου παρευρέθηκε τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Ήδη στις αρχές της εβδομάδες έγιναν οι πρώτες εργασίες, καθώς οι πρώτες μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό αρχίζοντας την κατεδάφιση των κτηρίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας ειδικό κίτρινο γιλέκο, στην ομιλία του τόνισε πως με την έναρξη των εργασιών ουσιαστικά τραβάμε μία διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτήρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Οι μπουλντόζες μπήκαν, οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν και μετά από καθυστερήσεις ετών το μεγάλο έργο στο Ελληνικό, αρχίζει.

Elliniko4.jpg

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δημιουργία 80.000 θέσεων εργασίας λόγω των έργων στο Ελληνικό, ενώ ευχαρίστησε τους υπουργούς που εδώ και σχεδόν έναν χρόνο «έτρεξαν» το θέμα της επένδυσης, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και την υπουργό Πολιτισμού, Λήνα Μενδώνη.

Δείτε βίντεο:

Οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκινούν από πέντε κτήρια τα οποία έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεόμενων κτιρίων ακριβώς δίπλα από τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμένα όπως φαίνεται απ τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το Ελληνικό «θα γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο» προσθέτοντας ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης» ενώ υπογράμμισε ότι «θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει την νεά Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

«Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους».

Δείτε βίντεο:

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη «μετά από 20 χρόνια μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο και την όψη του λεκανοπεδίου Αττικής και επισήμανε ότι:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής, όπως οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μία ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Η συγκλονιστική κατάθεση - Η παρατηρητικότητά της ξεσκεπάζει το κύκλωμα