BOMBER

Lockdown: Το ακορντεόν απέτυχε, ζήτω το ακορντεόν

Lockdown: Το ακορντεόν απέτυχε, ζήτω το ακορντεόν

Εντάξει είναι προφανές ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού για την πλειονότητα του πληθυσμού θα ζούμε καταστάσεις που θα κινούνται στο όριο του παραλογισμού και του παροξυσμού θα έλεγα

Κοινώς, ο κόσμος όχι απλά κουράστηκε με το άνοιξε - κλείσε, αλλά βαρέθηκε εντελώς. Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλλει, τα κρούσματα αυυξάνονται αντί να μειώνονται.

Το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο και προφανώς η κυβέρνηση εμφανίζεται περίπου ως «διαχειριστής του χάους». Σχέδιο για την επόμενη μέρα δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε όμως και κάποιο χρονοδιάγραμμα εξόδου από την πανδημία. Οι ημερομηνίες που ακούγονται είναι κάτι παραπάνω από αστείες, αφού τελικώς καταρρίπτονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το ακορντεόν απέτυχε κι εμείς εδώ φωνάζουμε ζήτω το ακορντεόν.

Οι πολίτες έφτασαν πλέον στο σημείο να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα lockdown που επιβάλλονται μέσα στο lockdown και τρολάρουν τα μέτρα. Μάλιστα αρκετοί πλέον έχουν ανοίξει τα google maps προκειμένου να δουν αν θα μπορούν να επισκεφτούν από εδώ και στο εξής το σούπερμάρκετ που συνήθιζαν να πηγαίνουν. Ή αν θα μπορούν να πηγαίνουν τη βόλτα στο μέρος που συνηθίζουν σε περίπτωση που είναι 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί. Οι πολίτες σε πολλές περιοχές της χώρας με βαθύ κόκκινο έχουν μπερδευτεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το θολό περιβάλλον αλλά και ο φόβος φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και δημιουργούν μια πολύ κακή ψυχολογία γενικευμένης κατάθλιψης αφού σχεδόν όλοι υποπτεύονται πως ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα.

Η παθητική αντίσταση είναι προ των πυλών...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι 18 λόγοι που μπορείτε να βγείτε από το σπίτι χωρίς πρόστιμο