FUN TIME

«Η Γη δεν θα μείνει στο σκοτάδι για έξι μέρες»

«Η Γη δεν θα μείνει στο σκοτάδι για έξι μέρες»

Πανικό προκάλεσε στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες μια ψευδής είδηση

ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΙ Η NASA

Πολλά blogs, αλλά και ορισμένα ενημερωτικά sites, αναδημοσίευσαν μια ψεύτικη είδηση, η οποία ανέφερε ότι η NASA πραγματοποίησε επίσημη ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι η Γη θα μείνει στο σκοτάδι για έξι μέρες εξαιτίας μίας ηλιακής καταιγίδας.

Σύμφωνα με το κατασκευασμένο δημοσίευμα, η ηλιακή καταιγίδα θα προκαλούσε μάλιστα σκόνη και συντρίμμια τα οποία θα απλώνονταν στο διάστημα κι έτσι θα μπλόκαραν το 90% από το ηλιακό φως...

Ασφαλώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο ο πανικός που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα ήταν πολύ μεγάλος, με αρκετούς χρήστες σε Twitter και Facebook να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Όπως απεδείχθη, τα παρακάνω ήταν μία απάτη, η οποία ξεκίνησε από τη σατιρική ιστοσελίδα huzlers η οποία δημοσιεύει συχνά παρόμοιες, ψευδείς ειδήσεις.

Το δημοσίευμα συνέχιζε μάλιστα, συνδέοντας την υποτιθέμενη ηλιακή καταιγίδα, με την προφητεία των Μάγια, για Σκοτάδι Τριών Ημερών...

Η ιστοσελίδα ibtimes, που επισημαίνει ότι το δημοσίευμα δεν ισχύει, γράφει ότι αρκετός κόσμος πίστεψε την είδηση, καθώς αναφερόταν ότι την ανακοίνωση την είχε κάνει ο ίδιος ο επικεφαλής της NASA, Charles Bolden, ο οποίος μάλιστα είχε «ζητήσει από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι».

Ασφαλώς η NASA δεν έκανε ποτέ τέτοια ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις