Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24 Ώρες Rally Raid 2014: Στην τελική ευθεία

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Είμαστε 30 μέρες μακριά από την εκκίνηση του «Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2014» και η διοργάνωση συμπλήρωσε ήδη πάνω από τις 40 συμμετοχές. Αυτό δείχνει ότι και το φετινό 24ωρο Raid θα είναι ένας ακόμη ξεχωριστός αγώνας, όπως τα τελευταία 11 χρόνια.

Με 40 συμμετοχές (ένα μήνα πριν την εκκίνησή του) μπαίνει στην τελική ευθεία η διοργάνωση του «Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2014». Το event αποτελεί θεσμό στα Ελληνικά Rally Raids και συγκεντρώνει (ήδη) κορυφαίες συμμετοχές όπως : Οι τρεις φορές νικητές Σιούτης/Μακρής, με καινούριο όχημα, οι Δημητριάδης/Κάλφας (Mitsubishi Pajero), ο Φώτης Κουτσουμπός (Land Cruiser 90), ο πρωταθλητής Ιγνάτιος Ορφανός, ο ορμητικός Σπύρος Πέτροβιτς και τέλος ο Ιαν Παπανικολάου.

Αν αυτούς τους Έλληνες τους είχαμε 2 - 3 χρόνια πριν, θα είχαμε βάλει τη γαλανόλευκη πάνω από τη θέση των νικητών στο podium. Φέτος όμως; Η κατάσταση μάλλον θα είναι δύσκολη καθώς ανάμεσα στους αγωνιζόμενους από τις άλλες χώρες υπάρχουν έμπειροι, από τις συμμετοχές τους στο Dakar, φιλοξενούμενοι.

Πρώτος από όλους ο άνθρωπος-ψυχή των αγώνων στη Βουλγαρία Todor Hristov με ένα πρωτότυπο Hyundai Santa Fe. Απέναντί του ο Ισραηλινός Heyman Raz με το Sigal Hilel, ένα πρωτότυπο βασισμένο σε Mitsubishi, με κινητήρα BMW και ανάμεσά τους ο Orlin Alexiev με ένα Fiat. Με το αυτοκίνητο αυτό ο Βούλγαρος οδηγός είχε τερματίσει στο ράλλυ Dakar.

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου λήγει και η τρίτη περίοδος των συμμετοχών, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει η τέταρτη, με το παράβολο να αυξάνεται κατά 50 ευρώ.
H αρχική σχεδίαση του 24ωρου του 2014 είναι έτοιμη. Οι ειδικές διαδρομές περνούν από την Στερεά Ελλάδα ( Ελικώνας) και φτάνουν μέχρι τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στην Εύβοια.

Για το 2014 το «Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2014»περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές με μήκη 166, 165, 130, 62, 155 και 75 χιλιόμετρα. Στο σύνολό τους 753 χιλιόμετρα, ενώ το συνολικό μήκος του θα είναι 932 χιλιόμετρα. Η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε δύο συνεχόμενους ανεφοδιασμούς είναι 178 χιλιόμετρα.

Η σχεδίαση του έχει γίνει και πάλι με επίκεντρο τον αγωνιζόμενο, το κόστος και την ευχαρίστηση που του προσφέρει. Γι’ αυτό και έχει: Το μικρότερο δυνατό κόστος, το μικρότερο κόστος ανά αγωνιστικό χιλιόμετρο και χαμηλότερα παράβολα για τους Έλληνες αγωνιζόμενους.

Καινούρια στοιχεία για το 2014

  • Μικρότερες ειδικές για να μπορούν οι αγωνιζόμενοι να ανακτούν δυνάμεις και να ανεφοδιάζονται με ασφάλεια.
  • Μεγάλο ποσοστό εντελώς νέων διαδρομών.
  • Πανηγυρικός τερματισμός το βράδυ της Κυριακής.