ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC 6 ώρες Σάο Πάολο: Νίκη η Porsche, Πρωτάθλημα η Toyota

WEC 6 ώρες Σάο Πάολο: Νίκη η Porsche, Πρωτάθλημα η Toyota

Η Porsche κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο WEC σε ένα αγώνα θρίλερ.

Την πρώτη της νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς πέτυχε η ομάδα της Porsche. Οι 6 ώρες του Σάο Πάολο έριξαν με δραματικό τρόπο την αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής. Ο αγώνας τελείωσε πίσω από το safetycar με την Porsche να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη και την Toyota να κερδίζει το πρώτο πρωτάθλημα κατασκευαστών στον θεσμό.

Η 919 Hybrid με πλήρωμα τους Neel Jani, Romain Dumas και Marc Lieb τερμάτισε πρώτη μπροστά από την Toyota TS 040 – Hybrid των πρωταθλητών Anthony Davidson / Sebastien Buemi (δεύτερη θέση) και το Audi R18 e-tron quattro των Lucas Di Grassi, Loïc Duval, Tom Kristensen. Ο αγώνας τελείωσε πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω σφοδρού ατυχήματος του Mark Webber με την Ferrari του Matteo Cressoni,, 26 λεπτά πριν την καρό σημαία.

Η τελευταία διοργάνωση είχε ιδιαίτερη σημασία αφού εκεί έκλεισε την καριέρα του ο Tom Kristensen . Ο Mr Le Mans δήλωσε πως μπορεί να εγκαταλείπει τους αγώνες ως οδηγός αλλά δεν θα σταματήσει να βρίσκεται στο περιβάλλον των αγώνων.

Στην τελική βαθμολογία στην πρώτη θέση είναι οι Davidson-Buemi με 166,στη δεύτερη οι Lotterer-Fassler-Treluyer με 127 και στην τρίτη οι Lieb-Jani-Dumas με 117.Στους κατασκευαστές η Toyota πέτυχε το double κερδίζοντας τον τίτλο με 289 βαθμούς. Δεύτερη είναι η Audi με 244 και τρίτη η Porsche με 193.

Κατηγορία LMP2

Το KCMG Oreca-Nissan των Alex Imperatori, Richard Bradley και Matt Howson πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και τρίτη συνολικά για φέτος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το πρωτότυπο της SMP με τους Sergey Zlobin, Nicolas Minassian, Maurizio Mediani . Η δεύτερη θέση τους έδωσε και τον τίτλο στην LMP2.

Κατηγορία GTE-Pro

Στην GTE-Pro είχαμε για άλλη μια φορά εντυπωσιακό αγώνα. Η Aston Martin των Darren Turner και Stefan Mucke πήρε την νίκη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Porsche 911 RSR των Patrick Pilet και Frederic Makowiecki. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Ferrari των Davide Rigon και James Calado, οι οποίοι κέρδισαν και τον τίτλο στην κατηγορία.

Σχετικές ειδήσεις