ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Audi: Ημερολόγιο αγώνων TT Sport Cup

Audi: Ημερολόγιο αγώνων TT Sport Cup

Το ημερολόγιο του νέου Audi TT Sport Cup έχει συνολικά δώδεκα αγώνες σε έξι διοργανώσεις του ‪DTM‬. Η αγωνιστική περίοδος ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, στο Hockenheim.

Η Audi είχε ανακοινώσει τα σχέδια της για την έναρξη μιας σειράς αγώνων ενιαίου τύπου, με τα Sport TT Cup. Οι διοργανώσεις θα ακολουθούν / πλαισιώνουν αυτές του DTM . Έτσι στους έξι αγώνες του DTM στη Γερμανία και τις γειτονικές χώρες, θα διεξάγονται και δύο events για το Sport TT Cup.

Τα 24 αυτοκίνητα θα ετοιμαστούν από την quattro GmbH, με τα έξι να κρατούνται για εφεδρεία για guest οδηγούς. Για τα υπόλοιπα 18 η Audi δέχεται ανοιχτά αιτήσεις στην ιστοσελίδα της.

Μηχανικά κινείται από τον 2000 κ.εκ. TFSI κινητήρα απόδοσης 310 ίππων, με επιλογή push-to-pass, που προσωρινά αυξάνει την ιπποδύναμη (30 ίππους), ώστε ο οδηγός να επιχειρήσει μια προσπέραση με πλεονέκτημα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με εξατάχυτο αυτόματο «S tronic» κιβώτιο, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το αυτοκίνητο διαθέτει όλες τις κατάλληλες τροποποιήσει, με ένα νέο αεροδυναμικό bodykit να το κάνει πιο επιθετικό, το οποίο περιλαμβάνει εμπρός splitter από carbon, φαρδύτερα φτερά, μια τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή, φωτιστικά σώματα Matrix LED και μια κεντρικά τοποθετημένη μονή εξάτμιση.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ για την ασφάλεια του οδηγού διαθέτει full roll cage, πλήρες σύστημα πυρόσβεσης και αγωνιστικό κάθισμα ασφαλείας PS1, προερχόμενο από το R8 LMS ultra. με το βάρος του Sport TT Cup να μην ξεπερνά τα 1.125 κιλά.

Το ημερολόγιο των αγώνων του Audi Sport TT Cup 2015

01–03 Μαΐου Hockenheim (D)

26–28 Ιουνίου Norisring (D)

31 Ιουλίου 02 Αυγούστου Red Bull Ring (A)

11–13 Σεπτεμβρίου Oschersleben (D)

25–27 Σεπτεμβρίου Nürburgring (D)

16–18 Οκτωβρίου Hockenheim (D)

Σχετικές ειδήσεις