ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αγώνες GT: Μία άγνωστη ιστορία

Αγώνες GT: Μία άγνωστη ιστορία

Ένας άγνωστος master του Nurburgring αποκαλύπτεται σε ένα παλιό video από την "Πράσινη κόλαση" να οδηγεί με το ένα χέρι.

Ψάχνοντας τους παλαιότερους... McDreamy της μικρής και μεγάλης οθόνης ανακαλύψαμε πως το 1979, ο Αμερικανός ηθοποιός James Brolin έβαλε στόχο την συμμετοχή του στις 24 Ώρες του Nurburgring με μια ομάδα που είχε και την συμμετοχή της κυρίας Lyn St. James.

Όντας ένας διάσημος ηθοποιός (ο Patrick Dempsey της εποχής του, αν θέλετε), θέλησε να μοιραστεί (με το αζημίωτο) την εμπειρία του και έφτιαξε ένα σύντομο ντοκιμαντέρ από την συμμετοχή του στους αγώνες, με πολλά καλά πλάνα και σπάνια για την εποχή onboard πλάνα.


Αν δεν σας ενδιαφέρει η ιστορία του James Brolin πηγαίνετε στο 01:45 στο video. Τα επόμενα λεπτά που αφορούν το Nordschleife. Όπως όλοι (ακόμη και όσοι ασχολούνται με τους αγώνες μέσω των video games) γνωρίζουμε πως το Nurburgring είναι μία από τις πιο δύσκολες και πιο τρομακτικές πίστες του κόσμου, και η μάθηση του δεν είναι δουλειά μίας ημέρας.

Έτσι ο Brolin χρειάστηκε ένα εκπαιδευτή και του πρότειναν ένα τοπικό οδηγό με πολύ εμπειρία αλλά με μία ιδιομορφία. Το όνομά του: Enter Heinz. Ο Heinz ήταν οδηγός tank κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου και μετά από τραυματισμό έχασε το αριστερό του χέρι. Βέβαια, όπως μας δείχνει ο ίδιος, δεν το χρειάζεται για να πάει γρήγορα με μια BMW σειράς 3 (πρώτης γενιάς) στο Ring.

Ο κύριος Heinz χρησιμοποιεί το ένα χέρι του για να κατευθύνει το αυτοκίνητο, να αλλάξει ταχύτητες και να κάνει «εκπαιδευτικές» χειρονομίες , ενώ σε κάποιες στιγμές «κρατά» με τα γόνατά του το τιμόνι. Παρατηρήστε πως σε κάποια πλάνα οι ταχύτητες πλησιάζουν (και ξεπερνούν ) 100 χλμ/ώρα. Αλήθεια που βρίσκεται ο κύριος Heinz; Ζεί ακόμη ;

Σχετικές ειδήσεις