ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

24H Dubai Race: Ελληνική συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι

24H Dubai Race: Ελληνική συμμετοχή στον 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι

Στην 10η διοργάνωση του 24H Dubai Race θα δώσει το παρόν ο Έλληνας Δημήτρης Δεβερίκος. Ο έμπειρος σε διοργανώσεις GT οδηγός (με διακρίσεις στην Αγγλία και την Ισπανία) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε 24ωρη διοργάνωση.

Οι 24 ώρες του Dubai θα διεξαχθούν για 10η φορά στο υπερσύγχρονο αυτοκινητοδρόμιο των 5.390 μέτρων και έχουν πλέον καθιερωθεί σαν το πρώτο ραντεβού της χρονιάς για τους αγώνες ταχύτητας. Φέτος μάλιστα, απέκτησαν την αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIA) και αποτελούν τον πρώτο γύρο του νεοσύστατου θεσμού FIA International Endurance Series.

Ο Δημ. Δεβερίκος, με την υποστήριξη του Radisson Blu Park Hotel Athens, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari 458 Italia κατηγορίας GT3 της ομάδας Glorax Racing στην οποία υπάρχει έντονο το Ελληνικό στοιχείο μιας και ο τεχνικός διευθυντής είναι ο επίσης συμπατριώτης μας Γιαννουλης Καφετζής.

Μαζί τους θα έχουν έναν παλιό γνώριμο, τον κουρδικής καταγωγής Ισπανό Isaac Tutumlu, με τον οποίο τους ενώνουν οι επιτυχίες στο Ισπανικό πρωτάθλημα GT του 2013. Το πλήρωμα θα συμπληρώσουν οι έμπειροι Ιταλοί Gabriele Lancieri, Rino Mastronardi καθώς και ο Ρώσος Andrey Birzhin Alexandrovich. Η πανέμορφη Ferrari των 500 ίππων (με το νούμερο 15) θα... αντιμετωπίσει 94 συμμετοχές ενώ συνολικά περίπου 400 οδηγοί αναμένεται να λάβουν μέρος.

Στην κατηγορία GT3, την κορυφαία που επιτρέπουν οι κανονισμοί, συμμετέχουν 26 πληρώματα και όπως θα ήταν φυσικό για έναν τόσο σπουδαίο αγώνα, δεν λείπουν τα μεγάλα ονόματα και οι εργοστασιακές ομάδες. Στην ατελείωτη λίστα συμμετοχών ξεχωρίζουν ο θρύλος των αγώνων αυτοκινήτου Bernd Schneider, ο για χρόνια ηγέτης της BMW Motorsport Jorg Muller, οι εργοστασιακοί οδηγοί της Aston Martin Prodrive, η νέα φουρνιά των νεαρών οδηγών της Nissan GT Academy καθώς και οι ιδιοκτήτες της ομάδας Lotus F1 Gerard Lopez και Eric Lux.

Ο Δημ. Δεβερίκος θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές την Πέμπτη. Την Παρασκευή στις 14:00 τοπική (12:00 Ελλάδας) θα δοθεί η εκκίνηση με την καρό σημαία να πέφτει 24 ώρες αργότερα το Σάββατο.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω του δορυφορικού καναλιού Motors TV (από τη συχνότητα της Nova) καθώς και live timing στο site του αγώνα http://www.24hseries.com.

Μιλήσαμε με τον Έλληνα οδηγό λίγο πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του και μας είπε πως η διοργάνωση αυτή είναι κάτι νέο για αυτόν και προσπαθεί να προσαρμοστεί και να βρει το ρυθμό του κάτι που είναι σημαντικό για έναν αγώνα αντοχής . Μοναδική του ανησυχία οι πολλές συμμετοχές με διαφορετικά αυτοκίνητα που κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς στην πίστα, κάτι που ελπίζει να το συνηθίσει/ ξεπεράσει γρήγορα.

Σχετικές ειδήσεις