ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέο Αγωνιστικό Astra ενισχύει το Customer Racing

Opel: Νέο Αγωνιστικό Astra ενισχύει το Customer Racing

Η Opel εξελίσσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το Διεθνές Πρωτάθλημα 2016 TCR.

Η Opel επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο customer touring car racing. Χρησιμοποιώντας σαν βάση το νέο Astra, που θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) φέτος το Σεπτέμβριο, το αγωνιστικό τμήμα της Opel εξελίσσει ένα αυτοκίνητο τουρισμού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του TCR για συμμετοχή σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες customer.

Η σειρά TCR εγκαινιάστηκε το 2015 και περιλαμβάνει Εθνικά, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το παγκόσμιο TCR International – όλα μοιράζονται ακριβώς τους ίδιους τεχνικούς κανονισμούς. Επομένως, ένα όχημα TCR μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο χωρίς να απαιτούνται τεχνικές τροποποιήσεις. Οι δίλιτροι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες αποδίδουν ισχύ 330 ίππους.

«Οι αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού ανέκαθεν αποτελούν σημαντική δραστηριότητα της Opel. Η φιλοσοφία της νέας σειράς TCR αντιστοιχεί στη δική μας άποψη περί του customer racing. Θέλουμε να δώσουμε σε φιλόδοξες ομάδες ιδιωτικών συμμετοχών μία πλατφόρμα για συναρπαστικούς αγώνες με λογικό κόστος» δήλωσε η CMO του Opel Group, Tina Müller.

Το Opel Astra TCR είναι προς το παρόν σε φάση εξέλιξης και οι τεχνικές προδιαγραφές θα ανακοινωθούν σε επόμενο στάδιο. Οι δοκιμές του νέου αυτοκινήτου τουρισμού για αγώνες customer θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.

Σχετικές ειδήσεις