ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP Sepang: Marc Marquez η επιστροφή

MotoGP Sepang: Marc Marquez η επιστροφή

Ο Marc Marquez κέρδισε στη Μαλαισία, επέστρεψε στις πρώτες θέσεις και ισοφάρισε το ρεκόρ του Mick Doohan με 12 νίκες σε μία σαιζόν.

Την πρώτη νίκη του (από τον Αύγουστο) πέτυχε στην πίστα της Sepang στη Μαλαισία ο Marc Marquez (Honda). Ο πρωταθλητής του 2014 κέρδισε τους Valentino Rossi (Yamaha που τερμάτισε δεύτερος) και Jorge Lorenzo (Yamaha τερμάτισε τρίτος).

Μετά από ένα νικηφόρο σερί 10 αγώνων στους δέκα πρώτους αγώνες του 2014 ο Marquez, είχε μόνο μία νίκη σε έξι αγώνες και πτώσεις στις τρεις από αυτές. Ύστερα από πολύ ωραίο αγώνα στην εξουθενωτική ζέστη της Sepang, ο Marc Marquez ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του podium για 12η φορά μέσα στη σαιζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Mick Doohan.

Για να πάρει αυτήν τη νίκη ο Ισπανός της Honda χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη με τον Valentino Rossi και μόνο στους τελευταίους γύρους, όταν ο Doctor έμεινε από ελαστικά και δυνάμεις, κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά ασφαλείας.

Ο Rossi έκανε και πάλι πολύ καλό αγώνα στη σέλα της εργοστασιακής Yamaha και διεκδικούσε τη νίκη σχεδόν σε όλο τον αγώνα, κρατώντας ένα πολύ γρήγορο ρυθμό. Τελικά τερμάτισε δεύτερος, έχοντας αφήσει πίσω του τον Jorge Lorenzo.

Ο Ισπανός με την άλλη Yamaha M1 ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε στην αρχή του αγώνα αλλά όταν ο Rossi και ο Marquez επιτέθηκαν δεν είχε τρόπο να τους κρατήσει πίσω του και τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Lorenzo είχε επιλέξει διαφορετικό εμπρός ελαστικό από τους δύο πρώτους. Όμως μάλλον έκανε άτυχη επιλογή.

Καλό αγώνα έκανε και ο Stefan Bradl (LCR Honda) έκανε καλό αγώνα και στους τελευταίους γύρους βρέθηκε στην τέταρτη θέση, μετά το πρόβλημα στη Ducati του Andrea Dovizioso. Ο Bradl ωστόσο έδωσε μάχη με τον Bradley Smith για να κρατήσει αυτήν την θέση και τελικά τα κατάφερε.

Ο ήρωας του αγώνα ήταν ο Pol Espargaro (Tech3 Yamaha), ο οποίος κατάφερε να τρέξει παρά τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι και μάλιστα τερμάτισε έκτος, μπροστά από τον Yonny Hernandez.

Άτυχος ήταν ο Dovizioso. Σχεδόν σε όλο τον αγώνα κρατούσε με άνεση την τέταρτη θέση αλλά ένα μηχανικό πρόβλημα στην Ducati του τον έριξε στην όγδοη θέση.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτή όμως τη διεκδηκούν οι δύο αναβάτες της Yamaha. Ο Dani Pedrosa (Honda) έμεινε εκτός αφού είχε δύο πτώσεις στον αγώνα και δεν βαθμολογήθηκε. Έτσι, ο V. Rossi έμεινε στη δεύτερη θέση και αύξησε τη διαφορά του από τον J. Lorenzo στους 12 βαθμούς.

Ο αγώνας στη Μαλαισία ήταν ο προτελευταίος της φετινής σεζόν του MotoGP. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί πανηγυρικά στη Βαλένθια το 3ήμερο 7-9 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1Marc Marquez Honda 40:45,523”

2 Valentino Rossi Yamaha +2,445”

3 Jorge LorenzoYamaha +3,508”

4 Stefan Bradl LCR Honda +21,234”

5 Bradley Smith Tech 3 Yamaha +22,283”

6 Pol Espargaro Tech 3 Yamaha +34,668”

7 Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati +38,435”

8 Andrea Dovizioso Ducati +48,839”

9 Hector Barbera Avintia Racing Ducati +50,792”

10 Scott Redding Gresini Racing Honda +59,088”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

1 Marc Marquez 337

2 Valentino Rossi 275

3 Jorge Lorenzo 263

4 Dani Pedrosa 230

5 Andrea Dovizioso 174

6 Pol Epargaro 126

7 Bradley Smith 119

8 Aleix Espargaro 117

9 Stefan Bradl 109

10 Andrea Iannone 102