ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Honda: Δύο νέα μοντέλα και ανανεώσεις στην έκθεση EICMA (photos)

Honda: Δύο νέα μοντέλα και ανανεώσεις στην έκθεση EICMA (photos)

Νέο City Adventure concept, CRF1000L Africa Twin και έξι πλήρως ανανεωμένες μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού παρουσίασε η Honda στη φετινή έκθεση EICMA στο Μιλάνο.

Η Honda παρουσίασε στο Μιλάνο τη σειρά των μοτοσυκλετών της για το 2016 στην έκθεση EICMA. Μεταξύ άλλων, έξι δίκυκλα μεσαίου κυβισμού αναβαθμίζονται σημαντικά ενώ επιστρέφει η μοτοσυκλέτα – θρύλος CRF1000L Africa Twin. Με το βλέμμα στο μέλλον, η Honda αποκάλυψε επίσης τη νέα City Adventure concept, που λανσάρει μία νέα πρόταση για μοτοσυκλέτα περιπέτειας.

Σειρά 500

Tρία μοντέλα κατηγορίας διπλώματος Α2 της Honda – η γυμνή CB500F, η σπορ CBR500R και η crossover CB500X - συνδυάζουν ισχυρές επιδόσεις με αρκετές οδηγοκεντρικές αναβαθμίσεις που τις κάνουν πιο επιθυμητές και βελτιώνουν την εμπειρία ιδιοκτησίας. Αποκτούν προβολείς και πίσω φώτα LED, ρυθμιζόμενη προ-φόρτιση στην εμπρός ανάρτηση, ρυθμιζόμενη μανέτα/πεντάλ φρένων, μεγαλύτερα ρεζερβουάρ καυσίμου με νέα τάπα και κλειδιά ανάφλεξης κυματοειδούς σχήματος.

Η τολμηρή αισθητική ανανέωση της γυμνής μοτοσυκλέτας δρόμου CB500F δημιουργεί μία λιτή, μυώδη εμφάνιση που αναδεικνύεται με 6 ζωηρές αποχρώσεις. Η σπορ Honda CBR500R υιοθετεί ένα εντελώς νέο στυλ CBR με αιχμηρές χαρακτηριστικές γραμμές που ξεκινούν από την νέα πρόσοψη και καταλήγουν στην ανοδική ουρά. Τόσο η F όσο και η R έχουν κοντύτερα σιλανσιέ με εσωτερική δομή συντονισμένη ώστε να παράγει ένα απολαυστικό, χαμηλό ήχο. Η CB500X διαθέτει τώρα ρυθμιζόμενη ζελατίνα ψηλότερη κατά 100mm, χαρακτηριστικά νέα γραφικά και χρώματα. Το μεγαλύτερο ρεζερβουάρ αυξάνει την αυτονομία πάνω από 500km.

Οικογένεια New Concept

Το δημοφιλές τρίο 750cc New Concept της Honda έχει επίσης αναβαθμιστεί για το 2016. Και οι τρεις μοτοσυκλέτες - NC750S, NC750X και Integra – πληρούν τώρα τις προδιαγραφές EURO4 και περιλαμβάνουν ένα DCT με 3 επίπεδα S Mode. Οι ανανεωμένοι πίνακες οργάνων εξατομικεύονται με μια γκάμα 9 αποχρώσεων, ενώ στο ECO mode αλλάζουν χρώμα σύμφωνα με την κατανάλωση καυσίμου. Νέα σιλανσιέ προσφέρουν πιο βαθύ ήχο στον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Τα εμπρός πιρούνια των NC750X και Integra ωφελούνται από τις βαλβίδες Showa Dual-Bending Valves για βελτιωμένη απόσβεση και πιο γραμμική απόκριση.

Tα τρία μοντέλα έχουν ανανεωθεί αισθητικά: δύο νέες αποχρώσεις Special Edition με προβολείς και πίσω φώτα LED χαρίζουν μία πιο σπορ πινελιά στη γυμνή εμφάνιση της NC750S. Η Integra έχει επίσης φώτα LED και δύο νέες Special Edition σε μοναδική μεταλλική βαφή. Η διαχρονική απήχηση της NC750X επιτείνεται με φώτα LED και μία νέα, πιο σκληροτράχηλη εμφάνιση που υποδηλώνει την περιπετειώδη φύση της ολοκληρώνοντας την τετραμελή οικογένεια Χ της Honda.

CRF1000L Africa Twin και City Adventure concept

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του πρωτοτύπου True Adventure στην EICMA το Νοέμβριο του 2014, η Honda σήμερα αποκαλύπτει για πρώτη φορά στην Ευρώπη τη νέα CRF1000L Africa Twin. Η CRF1000L Africa Twin διαθέτει εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες σε συνδυασμό με επιδόσεις παντός εδάφους για άνεση στο ταξίδι, ευελιξία στις καθημερινές μετακινήσεις και γνήσιες ικανότητες εκτός δρόμου, γνωστές από την πρώτη Africa Twin. Ο νέος παράλληλος δικύλινδρος κινητήρας 998cc – τοποθετημένος σε ένα πλαίσιο που παρέχει αντοχή και ευελιξία – προσφέρει άμεση απόκριση σε όλη την κλίμακα στροφών.

Εκτός από το στάνταρ μοντέλο με προβολέα και πίσω φως LED, θα διατίθενται δύο ακόμα εκδόσεις της Africa Twin: η έκδοση ABS έχει επιπλέον φλας LED, ABS (με δυνατότητα απενεργοποίησης στον πίσω τροχό για οδήγηση εκτός δρόμου), multi-mode Honda Selectable Torque Control, προστασία χεριών (χούφτες) και ποδιά. Πέραν αυτών, η έκδοση Dual Clutch Transmission αυξάνει τη λειτουργικότητα της τεχνολογίας DCT της Honda με τρία επίπεδα S mode για σπορ οδήγηση, νέο διακόπτη G για επιδόσεις εκτός δρόμου, και δυνατότητα προσαρμογής σημείων αλλαγών σε ανηφόρες και κατηφόρες.

Δίπλα στη θρυλική Honda Africa Twin, το City Adventure concept αποκαλύπτει μία εντελώς νέα ερμηνεία της έννοιας της μοτοσικλέτας περιπέτειας. Φέρνει το πνεύμα της περιπέτειας στην καρδιά της πόλης και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Honda στην διερεύνηση νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν συνεχώς το lifestyle των πελατών.

Νέες αποχρώσεις

Εκτός από τις νέες και αναβαθμισμένες προτάσεις, αρκετά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Honda θα διατίθενται με νέες χρωματικές επιλογές:

  • VFR1200X Crosstourer – νέα δίχρωμη, κόκκινη Special Edition και αλλαγές για το κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας “X” της Honda όπως: ρυθμιζόμενη ζελατίνα, νέα λειτουργικότητα DCT με 3 επίπεδα S Mode, και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές EURO4.
  • CB650F – η νέα 4-τετρακύλινδρη, μεσαία γυμνή μοτοσικλέτα διατίθεται με δύο νέους χρωματικούς συνδυασμούς, matt black-and-white και matt black-and-red. Η σπορ εκδοχή της CBR650F διατίθεται με παρόμοιες νέες αποχρώσεις.
  • CBR300R – Το Σούπερ Σπορ εργαλείο της Honda για την κατηγορία διπλώματος A2 θα διατίθεται σε χρωματικούς συνδυασμούς Repsol Replica για πρώτη φορά το 2016.
  • SH125i και SH150i – Το δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό σκούτερ διατίθεται τώρα σε δύο κομψές, νέες σπορ εκδόσεις των αποχρώσεων Matt Pearl Cool White και Matt Cynos Grey Metallic.

Σχετικές ειδήσεις