ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW Σειρά 2 Cabrio: Παγωτό μεσ’ στο χειμώνα

BMW Σειρά 2 Cabrio: Παγωτό μεσ’ στο χειμώνα

Ο τίτλος της εναλλακτικής κωμωδίας του Ιταλού συγγραφέα, Mino Bellei : «Παγωτό Mεσ’ Tο χειμώνα» ταιριάζει στην ανοιχτή σειρά 2 της BMW.

H Επέκταση της νέας BMW Σειράς 2, δίνει μία απόλυτα δυναμική αίσθηση στην premium μικρή κατηγορία. Ιδιαίτερα με την μορφή Cabrio. Η νέα ανοιχτή έκδοση της σειράς 2 υπόσχεται: συναρπαστική οδηγική εμπειρία με ανοιχτή οροφή χάρη στην γνώριμη θέση οδήγησης BMW και το μεγάλο άνοιγμα οροφής. Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς – μοναδική στην κατηγορία – διασφαλίζει μία δυναμική συμπεριφορά.


Το λανσάρισμα του μοντέλου θα γίνει το Φεβρουάριο του 2015, συμπεριλαμβανομένης της BMW M235i Cabrio από την BMW M Performance Automobile.
Ξεκινώντας από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά διακρίνουμε τη διαφορετική εξωτερική σχεδίαση,τα σπορ χαρακτηριστικά BMW Cabrio και την σαφή οπτική διαφοροποίηση από τα μοντέλα της BMW Σειράς 1. Κομψές, επιμηκυμένες γραμμές, επίπεδη σιλουέτα με έντονη μεσαία γραμμή, δυναμικά ανάγλυφοι πίσω θόλοι τροχών που παραπέμπουν στην πίσω κίνηση.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό δείτε την στοχευόμενη εξατομίκευση μέσω των εκδόσεων Advantage, Luxury Line, Sport Line και M Sport, κάθε μία με ειδική εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση και στοιχεία εξοπλισμού.
Στο εσωτερικό συναντάμε τους αναβαθμισμένους εσωτερικούς χώρους με βελτιστοποιημένη πρόσβαση (είσοδος/έξοδος) για τους πίσω επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών είναι αυξημένος κατά 30lt στα 335 lt με την οροφή κλειστή. Η πλάτη του πίσω καθίσματος αναδιπλώνεται μέσω μοχλού στο χώρο αποσκευών.

Η νέα, ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή με πρόσθετη μόνωση και βελτιστοποιημένη ακουστική άνεση, ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτ. πιέζοντας ένα μπουτόν, ακόμα και με ταχύτητες μέχρι 50 χλμ αν χρειαστεί. Υπάρχει η επιλογή μεταξύ τριών αποχρώσεων οροφής: Black (στάνταρ), Anthracite με ασημί ιριδίζων και Brown επίσης με ασημί ιριδίζων (προαιρετικό).

Το εσωτερικό με χαρακτηριστική εμφάνιση BMW Cabrio, παραπέμπει σε κουπαστή πλοίου χάρη στη ρέουσα γραμμή ώμου και το κάλυμμα της μαλακής οροφής, μαζί με μία μπάρα προστασίας από ανατροπή που κρύβεται πίσω από τα πίσω προσκέφαλα εν στάση.
Ξεχωρίζει το οδηγοκεντρικό cockpit, με υλικά υψηλής ποιότητας και φινίρισμα με ειδικές πινελιές για κάθε μοντέλο: κεντρική κονσόλα με στιλπνές μαύρες επιφάνειες γύρω από τα χειριστήρια ραδιοφώνου και κλιματισμού, χρωμιωμένα ένθετα για αεραγωγούς και αποκλειστικής σχεδίασης οθόνη ελέγχου κλιματισμού με λευκές ενδείξεις σε μαύρο φόντο.

Η μέση κατανάλωση της BMW Σειρά 2 Cabrio είναι στα 8,5–4,4 l/100 χλμ, με κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και μέγιστη απόδοση για την κατηγορία της. Για αυτό φροντίζουν οι τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo στη BMW 228i Cabrio (245 ίπποι) και BMW 220i Cabrio (184 ίπποι).

Στα μοτέρ diesel το κορυφαίο είναι το τετρακύλινδρο από τη νέα οικογένεια κινητήρων του BMW Group με τεχνολογία TwinPower Turbo και απόδοση 190 ίππων για τη BMW 220d Cabrio. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic διατίθεται προαιρετικά.
Η κορυφή των ανοιχτ’ών μοντέλων είναι η BMW M235i Cabrio. Αποτελεί νέο πρότυπο ευελιξίας, ακρίβειας στην κατηγορία. Τρίλιτρος εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo και 326 ίππους. Τα χαρακτηριστικά της είναι: Ειδικά M εξαρτήματα αναβάθμισης πλαισίου, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα στοιχεία αμαξώματος, εξατομικευμένη σχεδίαση cockpit και οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport.

Από το νέο μοντέλο δεν λείπει η τεχνολογία BMW Efficient Dynamics: Air Curtains και λειτουργία Auto Start Stop σε συνδυασμό με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο. Το ECO PRO mode ενεργοποιείται μέσω στάνταρ διακόπτη Driving Experience Control, περιλαμβάνεται λειτουργία coasting σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο και Proactive Driving Assistant εάν έχει παραγγελθεί Σύστημα Πλοήγησης Professional.


Ο υψηλής ποιότητας στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρική και ηχομονωμένη οροφή, BMW Professional radio με λειτουργικό σύστημα iDrive και Control Display σε σχεδίαση flatscreen, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού με Cabrio mode, προαιρετική δερμάτινη επένδυση με τεχνολογία SunReflective για μείωση της θέρμανσης των επιφανειών στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Προαιρετικό είναι το σύστημα Πλοήγησης Professional με Touch Controller, το πρώτο μοντέλο BMW με δυνατότητα ασύρματων ενημερώσεων πλοήγησης μέσω της ενσωματωμένης κάρτας SIM του αυτοκινήτου.

Τέλος δεν λείπει η Εκτεταμένη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και υπηρεσιών μετακίνησης φιλοσοφίας BMW ConnectedDrive: anti-dazzle High Beam Assistant, Adaptive Headlights, Parking Assistant, κάμερα οπισθοπορείας, Driving Assistant, Speed Limit Info με οθόνη πληροφοριών απαγορευτικών προσπέρασης, cruise control με λειτουργία πέδησης, εκτεταμένη ενσωμάτωση smartphones & music players, Real Time Traffic Information, Online Entertainment, εκτεταμένες λειτουργίες από εφαρμογές για διαδικτυακές υπηρεσίες όπως Facebook και Twitter.

Σχετικές ειδήσεις