ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Citigo της Scoda παρουσιάζεται στη Γενεύη

Το Citigo της Scoda παρουσιάζεται στη Γενεύη

Την 5θυρη έκδοση του νέου μοντέλου της μάρκας στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων πόλης, Citigo, θα παρουσιάσει η Scoda στα πλαίσια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η 5θυρη έκδοση θα λανσαριστεί στις Ευρωπαϊκές αγορές παράλληλα με την 3θυρη έκδοση στις αρχές Ιούνιου του 2012.

Το Citigo όπως άλλωστε συμπεραίνει κάποιος μόνο από το όνομά του, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης της Skoda προκειμένου η μάρκα να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει για την πώληση 1.500.000 μέχρι το 2018. Πλέον η SKODA εισέρχεται για πρώτη φορά σε μία διαρκώς αυξανόμενη κατηγορία αυτοκινήτων τόσο στην Ευρωπαϊκή όσο και στην Ελληνική αγορά.

Έχοντας μήκος μόλις 3,56μέτρα αποτελεί ένα από τα πλέον συμπαγή και ευέλικτα αυτοκίνητα πόλης προσφέροντας ωστόσο κορυφαίους χώρους για του επιβάτες και τις αποσκευές τους. Οι σχεδιαστές της εταιρίας, επικεντρώθηκαν στις ανέσεις των επιβατών, όπως και στη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, σε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο. Μάλιστα, κατάφεραν να δώσουν στο αυτοκίνητο ένα ξεχωριστό σχεδιασμό ο οποίος από την πρώτη ματιά φανερώνει την νέα, φρέσκια σχεδιαστική προσέγγιση της SKODA. Η επιχρωμιωμένη μπροστινή γρίλια με τα ενσωματωμένα φώτα πορείας φιλοξενούν για πρώτη φορά το νέο σήμα της SKODA.

CITIGO_05

Κορυφαία ασφάλεια

Όσο για τον τομέα της ασφάλειας, η Scoda χρησιμοποιεί πλέον πλευρικό αερόσακο τύπου Head-Thorax για την προστασία των κεφαλιών αλλά και του θώρακα τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού και σε συνδυασμό με άλλα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας το νέο Citigo παρέχει κορυφαία προστασία για την κατηγορία του.

Επιπλέον η ενεργητική ασφάλεια είναι σημαντικά εμπλουτισμένη από το καινούργιο σύστημα υποβοήθησης πέδησης "City Safe Drive" το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα μέχρι 30Km/h και ο τοποθετημένος στο μπροστινό παρμπρίζ αισθητήρας laser αναγνωρίσει κίνδυνο πρόσκρουσης. Μαζί με το VW UP! το νέο Citigo αποτελεί το μοναδικό αυτοκίνητο στην μικρή κατηγορία που προσφέρει αυτή την αυτοματοποιημένη λειτουργία ακινητοποίησης οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δύο νέοι 3κύλινδροι κινητήρες βενζίνης 1,0lt που αποδίδουν 60hp και 75hp θα είναι διαθέσιμοι στο λανσάρισμα του νέου Citigo. Στην έκδοση Green Tec η μέση κατανάλωση δεν θα ξεπερνά τα 4.1l/100km ενώ οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν τα 96gr CO²/Km.