Η πρώτη της McLaren στο Βερολίνο

Η πρώτη της McLaren στο Βερολίνο
Μία ημέρα μετά τις δοκιμές στη Βαλένθια η ομάδα της McLaren παρουσίασε σήμερα στο Βερολίνο το καινούργιο αγωνιστικό ...

Μία ημέρα μετά τις δοκιμές στη Βαλένθια η ομάδα της McLaren παρουσίασε σήμερα (Παρασκευή 4/2) στο Βερολίνο το καινούργιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της για την σεζόν 2011.

Παρουσία των δύο οδηγών, Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον το μονοθέσιο με την ονομασία MP4 – 26 αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί. Η MP4 – 26 έχει κινητήρα Mercedes και θα την δούμε σε δράση στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία την επόμενη εβδομάδα.

Οι δύο οδηγοί της είναι πεισμένοι πως το αυτοκίνητο, παρά τις λιγότερες δοκιμές, έχει πλεονεκτήματα και με τα νέα λάστιχα μπορεί να τα πολλαπλασιάσει.

«Είμαι σίγουρος πως το νέο αυτοκίνητο θα αποδώσει καλύτερα από αυτά του ανταγωνισμού. Έχουμε δοκιμάσει όλες τις νέες επιμέρους εφαρμογές στο περυσινό μονοθέσιο και η απόδοσή τους ήταν παραπάνω από καλή. Μένει μόνο να τις εφαρμόσουμε στην MP4 – 26, δήλωσε ο Χάμιλτον.

Η McLaren MP4-26 έχει πλατύ και ψηλό ρύγχος, αεροδυναμικά πτερύγια σε σχήμα «L» και φίλτρο αέρα με διαφορετικό σχήμα ( από τον ανταγωνισμό). Η εξάτμιση έχει τη βασική σχεδίαση (όχι το μικρό σε μήκος της Renault) ενώ διαφορετική είναι και η πίσω αεροτομή.