Ο Σόλμπεργκ ταχύτερος στη Σουηδία

Ο Σόλμπεργκ ταχύτερος στη Σουηδία
Ο Σεμπαστιάν Λέμπ άνοιξε την αυλαία για το shakedown του ράλι Σουηδίας για την ομάδα...

Ο Σεμπαστιάν Λέμπ άνοιξε την αυλαία για το shakedown του ράλι Σουηδίας για την ομάδα της Citroen  ο Σόλμπεργκ ήταν όμως αυτός που έκανε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή.

Είναι η προετοιμασία; Ή μήπως νέα γενιά των αυτοκινήτων ράλι ταιριάζει καλύτερα στον Σόλμπεργκ; Οι επόμενες ημέρες θα μας δώσουν τις απαντήσεις. Προς το παρόν οι οδηγοί βγήκαν από την ειδική διαδρομή (Ράντα 4χλμ ) όπου έγινε το shakedown, με τον Σόλμπεργκ να έχει γράψει χρόνο 2:04,1. Πίσω του ήταν οι Σεμπαστιάν Λέμπ (Citroen) και Πιέρ Γκούναρ Άντερσον (Ford) και οι δύο πέτυχαν χρόνο ( 2:06).

Χαρακτηριστικό της διαδρομής ήταν το πυκνό χιόνι. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δελτία ο καιρός θα αλλάξει και μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες (-45ο C) θα διατηρηθούν στη συνέχεια του αγώνα.

Νωρίς το πρωί ήταν ο Λέμπ, ο οποίος μπήκε πρώτος στο shakedown (τιμής ένεκεν) για τους 7 παγκόσμιους τίτλους του. Κανονικά δεν υπήρχε σειρά εκκίνησης αφού από φέτος όλα (σχεδόν) είναι διαφορετικά. Ο Γάλλος μπήκε στην ειδική μετά από 14λεπτη καθυστέρηση (πρόβλημα στα ηλεκτρικά).

 

Video 1

Ο Σόλμπεργκ ταχύτερος στη Σουηδία