Peugeot 208: ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗ

Peugeot 208: ΑΝΑ-ΓΕΝΝΗΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σήμερα, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που είναι ικανό να προσελκύσει ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό με νέες απαιτήσεις, η Peugeot αποδεικνύει ότι η απλή ανανέωση του αυτοκινήτου δεν είναι αρκετή.

Από την αρχή το σχέδιο «Α9» υιοθέτησε τις πιο φιλόδοξες προδιαγραφές που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει η Μάρκα, για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει πραγματικά μία νέα γενιά αυτοκινήτων.

Η Peugeot δεν δίστασε να ξαναγράψει τους κανόνες, με διάθεση να επανεφεύρει τις αξίες πάνω στις οποίες χτίστηκε η επιτυχία των θρυλικών 205, 206 και 207, και να τις "ανα-γεννήσει", για να δημιουργήσει: Το Peugeot 208.

Αρχιτεκτονική αναγέννηση

Το 208 ενσωματώνει τις αρχές της ευελιξίας και της αποτελεσματικότητας. Οι αρχικές τεχνικές επιλογές δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που είναι ελαφρύ (110 kg ελαφρύτερο κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 207, μείωση που μπορεί να φτάσει έως –173 kg με μία γκάμα που ξεκινά στα 975 kg), αεροδυναμικό (Cd με τιμή 0.29, CdA με τιμή 0.61), και με μικρές διαστάσεις (-7 cm σε μήκος, -1 cm σε ύψος). Αυτά τα προτερήματα τονίζονται από τον ιδιαίτερα αυξημένο χώρο επιβατών, με περισσότερο χώρο στις πίσω θέσεις (+5 cm στα γόνατα) και με μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (+15 dm3 σε όγκο), απόδειξη της βελτιστοποιημένης αρχιτεκτονικής απόδοσης.

Σχεδιαστική αναγέννηση

Το 208 προσωποποιεί και εξευγενίζει τους νέους αισθητικούς κώδικες της Μάρκας. Αιωρούμενη’ εμπρός γρίλια, οπτική υπογραφή των εμπρός φώτων, πίσω φώτα σε σχήμα ‘boomerang’ – κάθε λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί με απόλυτη συνάφεια με την ισορροπία του αυτοκινήτου, που βασίζεται σε μία «σπονδυλική στήλη», ορατή ακόμη και στην οροφή. Σμιλευμένο, αθλητικό, αγνό και εκλεπτυσμένο,  με  σχεδιασμό που οδηγεί τη Μάρκα προς μια ανανεωμένη και μοντέρνα ελκυστική εμφάνιση, υποδηλώνοντας αισθησιασμό και ενέργεια, ηρεμία και παιχνιδιάρικο πνεύμα. Τα δύο διαφορετικά αμαξώματα έχουν επεξεργαστεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Εργονομική αναγέννηση

Στο εσωτερικό συνεχίζονται οι καινοτομίες, ακριβώς όπως και στον εξωτερικό σχεδιασμό. Μία πραγματική ρήξη σε σχέση με το παρελθόν, πέραν των αναγνωρισμένων τεχνικών περιορισμών και πολιτισμικών δεδομένων, η θέση οδήγησης έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή για να γίνει απόλυτα φυσική και ξεκάθαρη. Τοποθετημένος πίσω από το μικρό τιμόνι, βρίσκεται ένας πίνακας οργάνων «head up», ενώ στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί μία μεγάλη οθόνη αφής. Αυτό το σύνολο «επικοινωνεί» με τους επιβάτες και συμβάλλει στην πρακτικότητα, την ασφάλεια, την ποιότητα και την αγνότητα του εσωτερικού σχεδιασμού, όπως επίσης και στην οδηγική απόλαυση.

Περιβαλλοντική αναγέννηση

Επιτυγχάνοντας κατά μέσο όρο εκπομπές CO2 κατά 34 g/km χαμηλότερες από το 207, το 208 ηγείται στην κατηγορία του. Η τεχνολογία κινητήρων τελευταίας γενιάς και η χρήση του συστήματος μικρο-υβριδισμού e-HDi σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις, έρχονται να προστεθούν στο μειωμένο βάρος και στην εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Με πέντε εκδόσεις, τέσσερις από τις οποίες είναι εξοπλισμένες με το νέας γενιάς σύστημα Stop & Start (e-HDi), η γκάμα diesel ξεκινά με εκπομπές 87 g/km CO2 και κατανάλωση 3.4 l /100 km, ενώ οι εκπομπές ρύπων ποτέ δεν ξεπερνούν τα 99 g

Το 208 παρουσιάζει μία νέα γκάμα 3-κύλινδρων κινητήρων βενζίνης, 1.0 και 1.2 l VTi, που είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, με γκάμα που ξεκινά με εκπομπές 99 g/km CO2, και κατανάλωση καυσίμου 4.3 l /100 km. Το 208 όμως δεν σταματά εδώ. Με χρήση 25% "πράσινων υλικών" (ανακυκλωμένα ή φυσικά υλικά) που αποτελούν την πλειοψηφία των πολυμερών, βάζουν το 208 σε μία νέα εποχή αναφορικά με την οικολογική προσέγγιση. Σε παγκόσμια πρώτη, ο πίσω προφυλακτήρας και το σύνολο του ανεμιστήρα του κυκλώματος ψύξης του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από τέτοια υλικά. Αυτό το είδος του προφυλακτήρα επιτρέπει την εξοικονόμηση 1600 τόνων πετρελαίου τη χρονιά.

 Αναγέννηση της οδηγικής απόλαυσης

 

Το 208 ανανεώνει την εμπειρία της οδήγησης, βασικό στοιχείο του DNA της μάρκας Peugeot:

-          Χάρη στο μικρό τιμόνι που παρέχει νέα εργονομία, ο οδηγός ζει μία εντελώς νέα οδηγική εμπειρία,

-          Χάρη στο νέο συνδυασμό άνεσης και οδηγικής συμπεριφοράς, αποτέλεσμα της ιστορικής τεχνογνωσίας της Μάρκας αναφορικά με τις αναρτήσεις, και χάρη στα οφέλη από τις μικρές διαστάσεις και το μειωμένο βάρος του οχήματος. 

PHOTO GALLERY