Σχεδιασμένη από τον Bertone

Σχεδιασμένη από τον Bertone
Πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για κάποια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Αφορά όμως μια ανεξάρτητη πρόταση...

Πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για κάποια συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Αφορά όμως  μια ανεξάρτητη πρόταση από τον διάσημο ιταλικό οίκο του κορυφαίου σχεδιαστή, προς τη βρετανική φίρμα.

Ο Bertone προχωρά σε μια πρόταση που συνδυάζει τα παραδοσιακά στοιχεία των αντίστοιχων XJ της δεκαετίας του 1970. Αυτό μπορεί κανείς να διαπιστώσει παρατηρώντας πληθώρα στοιχείων από το μεγάλο εμπρός γκρίλ με το αγαλματάκι του ιαγουάρου ακριβώς από πάνω, έως και την κλασσική φόρμα του αυτοκινήτου που περιλαμβάνει παραδοσιακή σεντάν σιλουέττα, χωρίς τα κουπέ στοιχεία που υιοθετούν πλέον οι περισσότεροι κατασκευαστές στα αντίστοιχα μοντέλα πολυτελείας.

Παρόλα αυτά, το concept του Bertone χρησιμοποιεί ανάποδες πόρτες ή «suicide doors», συνδυάζοντας έτσι το κλασσικό με το σύγχρονο! Ως concept θα φέρει τον κωδικό B99 προς τιμή της 99ης επετείου του οίκου Bertone που ιδρύθηκε το 1912 και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης, όπου και θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία.

Τέλος, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμάξωμα θα έχει συνολικό μήκος στα 4,5 μέτρα, πλάτος στα 1,95 μέτρα και ύψος στα 1,35 μέτρα, ενώ είναι πολύ πιθανή η χρήση υβριδικής τεχνολογίας για την κίνηση του.