Υβριδική Porsche Panamera

Υβριδική Porsche Panamera
Μετά την υβριδική (συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα) Cayenne, οι Γερμανοί παρουσιάζουν..

Μετά την υβριδική (συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και βενζινοκινητήρα) Cayenne, οι Γερμανοί παρουσιάζουν τη πρότασή τους για την Panamera S Hybrid.

Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές (κυρίως πολυτελών αυτοκινήτων) θεωρούν υποχρέωσή τους να έχουν ένα υβριδικό μοντέλο στη γκάμα τους. Όχι δεν το κάνουν για να πάρουν άφεση αμαρτιών από αυτούς που έχουν οικολογικές ανησυχίες και τους καταδικάζουν. Το κάνουν για να πουλήσουν ακόμη περισσότερα μοντέλα.

Η 4θυρη Panamera S κινείται από ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, ανάλογο με εκείνο της Cayenne. Αυτό αποτελείται από έναν V6 κινητήρα 3.000 κ.εκ με ισχύ 333 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με απόδοση 47 ίππων. Το πακέτο βενζινοκινητήρα – ηλεκτροκινητήρα τροφοδοτεί μια συστοιχία μπαταριών νικελίου μετάλλου του υδριδίου, ενώ σε ότι αφορά τη μετάδοση, τη δύναμη αξιοποιεί το 8τάχυτο κιβώτιο Tiptronic S των Γερμανών.

Η απόδοση αγγίζει τους 380 ίππους, οι οποίοι, σύμφωνα με την Porsche εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0 – 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6’’.Η υβριδική Panamera μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα για μόλις 2 χλμ. και ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 85 χλμ./ώρα.Νεωτερισμό αποτελεί το πρόγραμμα λειτουργίας « Sailing », το οποίο επιτρέπει την «απεμπλοκή» του βενζινοκινητήρα όταν δεν χρειάζεται να βοηθά.

Πηγή: newscode.gr