Πρώτος ο Τσέκα στις δοκιμές

Πρώτος ο Τσέκα στις δοκιμές
Ο Κάρλος Τσέκα (Althea Racing Ducati 1098R) είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στις ελεύθερες...

Ο Κάρλος Τσέκα (Althea Racing Ducati 1098R) είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες δοκιμές για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Superbikes στην Αυστραλία.

Η «αυλαία» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbikes ανοίγει στην πίστα του Φίλιπ Άϊλαντ. Εκεί για πρώτη φορά το 2011 οι αναβάτες κινήθηκαν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Αυτό δείχνουν και οι χρόνοι με τους 3 πρώτους: Κ.Τσέκα (Althea Racing Ducati 1098R), Σ.Γκουιντόλι (Effenbert-Liberty Racing Ducati 1098R) και Γ.Λάβερτι (World Superbike Team Yamaha YZF R1) να είναι στο ίδιο δευτερόλεπτο και τους υπόλοιπους 7 αναβάτες της πρώτης δεκάδας να έχουν 0,5’’ διαφορά.

Ο Τσέκα συνέχισε να κρατά την πρωτιά τόσο στα ελεύθερα (Πέμπτη 24/2 ) όσο και στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά σήμερα (Παρασκευή 25/2). Με χρόνο 1:31,577 έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρώτη νίκη της σεζόν.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην πρώτη περίοδο των δοκιμών είναι ο Σιλβάν Γκουιντόλι. Ο Γάλλος με την Ducati 1198 της Liberty Team δείχνει πως μπορεί να απειλήσει στην Αυστραλία. Πίσω του ο Γιουτζίν Λάβερι με την εργοστασιακή Yamaha R1, που βρήκε ρυθμό στις κατατακτήριες δοκιμές και έφερε τη μοτοσικλέτα του στην 3η θέση.

Ο Μαξ Μπιάτζι (Alitalia Racing Team Aprilia RSV4) ξεπέρασε τα προβλήματα στα φρένα της RSV4 και ανέβηκε 4ος . Ο πρωταθλητής ωστόσο βρίσκεται μισό δευτερόλεπτο πίσω από την Ducati του Checa και μένει να δούμε αν έχει να δώσει κάτι παραπάνω ώστε να διεκδηκήσει την πρώτη θέση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιακούμπ Σμερζ (Effenbert-Liberty Racing Ducati 1098R) και Λέον Χάσλαμ (BMW Motorrad Motorsport BMW S1000 RR).

Τη Δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Φαμπρίζιο (Alstare Suzuki), Λασκόρζ (Kawasaki), Ρία (Castrol Honda) και Γουότερς (Yoshimura Suzuki). Ο Μικέλ Φαμπρίζιο στην προσπαθειά του να πιέσει είχε μία ανώδυνη πτώση.

Εκτός δεκάδας έμειναν οι Κόρσερ, Μελάντρι, Σάικς, Χάγκα και Καμιέρ, οι οποίοι πρέπει να παλέψουν για να μπουν στην Σούπερπολ του Σαββάτου. Να θυμίσουμε ότι φέτος στη Σούπερπολ συμμετέχουν 16 αναβάτες και όχι 20 όπως πέρυσι.