Δε διαθέτει πόρτες ούτε τη «συνηθισμένη» οροφή και το όνομά του Lacoste!

Δε διαθέτει πόρτες ούτε τη «συνηθισμένη» οροφή και το όνομά του Lacoste!

Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Lacoste θα αποκαλύψει στο Παρίσι η γαλλική εταιρεία Citroen...

Πρόκειται για μια συνεργασία της Citroen με τη γνωστή εταιρεία Lacoste με σκοπό ένα concept car που καταδεικνύει την… άποψη των Γάλλων στην κατηγορία των buggy αυτοκινήτων. Το Lacoste δε διαθέτει πόρτες, ούτε τη «συνηθισμένη» οροφή, αλλά  μια κεντρική μπάρα που διατρέχει κατά μήκος από το εμπρός παρπρίζ έως το πίσω μέρος. Βέβαια, σε περίπτωση βροχής οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει την ύπαρξη μιας μαλακής σε υφή οροφής, η οποία αναδιπλώνεται εύκολα. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ανάκλησης του εμπρόσθιου παρπρίζ, ενώ ο κλασσικός χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος, απλά, λάμπει δια της απουσίας του, καθώς ο όποιος αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται σε εκείνον ανάμεσα στα εμπρός και πίσω καθίσματα.

Επιπρόσθετα, οι σχεδιαστές του οχήματος έχουν προβλέψει στο εσωτερικό του Lacoste μια πλειάδα αποθηκευτικών χώρων –φανερών και κρυφών- όπως εκείνες που συναντά κανείς στο ταμπλό ή κάτω ακριβώς από τα εμπρός καθίσματα.

Το μήκος του αμαξώματος είναι λιγότερο από 3,5 μ. ,το πλάτος 1,8 μ. και το ύψος 1,52 μ. Κάτω από το καπό του Lacoste φιλοξενείται ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.000 κ.εκ.