Άνοιξε τις πύλες του το μουσείο αυτοκινήτου

Άνοιξε τις πύλες του το μουσείο αυτοκινήτου
Άνοιξε χθες για το κοινό το μουσείο αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται στο καινούργιο εμπορικό κέντρο, «Athenian Capitol», στο τρίγωνο...

Άνοιξε χθες για το κοινό το μουσείο αυτοκινήτου, το οποίο βρίσκεται στο καινούργιο εμπορικό κέντρο, «Athenian Capitol», στο τρίγωνο των οδών Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας.
Η επίσημη τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα, εκεί θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια ενός μοναδικού αυτοκινήτου, σχεδιασμένου από την Acropole Design, τη σχεδιαστική ομάδα του Ομίλου Χαραγκιώνη.

Σε πρώτη φάση θα εκτεθούν στο μουσείο 110 αυτοκίνητα από τα συνολικά 294 που αριθμεί σήμερα η συλλογή. Το αρχαιότερο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Ferrari 308 GTS του 1980. Στη συλλογή φωτογραφιών του Γιώργου Αρωνίτη, μπορείτε να δείτε μερικά από τα μοντέλα και τον τρόπο, που παρουσιάζονται στις αίθουσες.Στις καθημερινές λειτουργίες του μουσείου περιλαμβάνεται και πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και προσομοιωτής F1 για τους μεγαλύτερους και τους επίδοξους οδηγούς αγώνων. Στους χώρους του μουσείου υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο 200 θέσεων, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος συνεδρίων, παρουσιάσεων και εκπαίδευσης, ενώ το βράδυ θα μετατρέπεται σε κινηματογραφική αίθουσα 3D.

Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό από Τρίτη έως Παρασκευή από τις 12: 00 - 20:00, Σάββατο 10:00 - 20:00 και Κυριακή 10:00 - 18:00.