Ελεύθερες δοκιμές Σιγκαπούρης, 1η περίοδος. Γουέμπερ ταχύτερος

Ελεύθερες δοκιμές Σιγκαπούρης, 1η περίοδος. Γουέμπερ ταχύτερος
Χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές...

Χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές στη Σιγκαπούρη ενόψει του 15ου γκραν πρι του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1. Στη συννεφιασμένη μαρίνα Μπεί της Σιγκαπούρης τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας οδηγών Μαρκ Γουέμπερ, αφήνοντας πίσω του τον Μίκαελ Σουμάχερ που στη Σιγκαπούρη θύμισε κάτι από τα παλιά. Πολύ καλός ήταν και ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος τερμάτισε στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Ferrari με τον Φερνάντο Αλόνσο να τερματίζει 11ος , ενώ έξι θέσεις πιο πίσω ολοκληρωσε τη διαδικασία ο ομόσταβλός του, Φελίπε Μάσα, ο οποίος έτρεχε χωρίς το σύστημα F-duct.
Οι πιλότοι θα ήθελαν να κάνουν περισσότερους γύρους στους δρόμους της Σιγκαπούρης, ωστόσο οι διεκδικητές του πρωταθλήματος προτίμησαν να μην ρισκάρουν και αυτό γιατί οι δρόμοι του σιρκουί είχαν αρκετό νερό, αποτέλεσμα της βροχής που είχε πέσει πριν τις δοκιμές.
Οι πιλότοι ξεκίνησαν τη διαδικασία με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήσαν τη μαλακή και τη σκληρή γόμα, καθώς οι συνθηκες της πίστας ήταν καλύτερες