Ιστορικό Ράλλι Κύπρος 2011

Ιστορικό Ράλλι Κύπρος 2011
Οι Βανέζος – Σουτζής πέτυχαν τελικά τη διεθνή νίκη που «κυνηγούσαν» από πέρυσι στο Ιστορικό ράλι Κύπρος 2011....

Οι Βανέζος – Σουτζής πέτυχαν τελικά τη διεθνή νίκη που «κυνηγούσαν» από πέρυσι στο Ιστορικό ράλι Κύπρος 2011.

Η διοργάνωση αποτελούσε τη 2ο γύρο του «2011 FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», ένα θεσμό στον οποίο το πλήρωμα από την Κύπρο θα διεκδικήσει φέτος την ανώτερη διάκριση.

Στο τιμόνι μιας Alfa Romeo Veloce 2000 (στα χρώματα της CIC AUTOMASTERS), οι Βανέζος-Σουτζής, τέθηκαν επικεφαλής στην γενική κατάταξη του αγώνα στην πρώτη ειδική διαδρομή το Σάββατο, και παρέμειναν εκεί μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους, όπου και απολάμβαναν μία διαφορά ασφαλείας των 7.26 δευτερολέπτων με την ολοκλήρωση 8 ειδικών διαδρομών.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονταν οι Κώστας Μητρόπουλος – Νεοκλής Νικολάου με MGB GT, οι οποίοι έδιναν σκληρή μάχη με το Ford Escort των Σταύρο Σταύρου και Κυριάκο Χριστοδούλου, αφού η διαφορά τους άγγιζε μόλις τα 0.19 δευτερόλεπτα.

Οι 3 ειδικές διαδρομές της Κυριακής, του δεύτερου και τελευταίου σκέλους του αγώνα, δεν άλλαξαν τις θέσεις στο βάθρο, αν και οι Σταύρου-Χριστοδούλου πέρασαν προσωρινά στην δεύτερη θέση, για να πέσουν ξανά στην τρίτη στην τελευταία ειδική του αγώνα.

Οι ατυχίες στην πρώτη ειδική στέρησαν στους Γιάννη Σαββίδη – Χρίστου Πολυκάρπου κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση, οι οποίοι κατάφεραν να φέρουν τελικά την BMW 2002 στον τερματισμό μπροστά από τα Morgan 414 των Norton Allan –Ekman Carl, και VW Beetle των Ηλία και Δήμητρας Μαθαίου.

Η πρωτιά του κυπριακού πληρώματος τους φέρνει να μοιράζονται την πρώτη θέση στο «2011 FIA Trophy for Historic Regularity Rallies», με τους Joe Reynolds(IRL) –Iain Tullie(GBR) που κέρδισαν τον πρώτο αγώνα του θεσμού στην Αυστρία.

Πηγή: onsports.gr