Τερματισμός στο 40o Ράλι Θερμαϊκού

Τερματισμός στο 40o Ράλι Θερμαϊκού
Στην ιστορία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πέρασε η 40η διοργάνωση του Ράλι Θερμαϊκού. Νικητές οι Καραβασίλης - Κολλαράς(Peugeot 106 S16)...

Η σημαία του τερματισμού έπεσε για το 40ο Ράλι Θερμαϊκού, όπου οι Καραβασίλης – Κολλαράς κέρδισαν, με διαφορά σχεδόν ενός λεπτού τους Σανιδά – Τριανταφύλλου (Peugeot 106 S16) οι οποίοι κινήθηκαν ταχύτατα. Τρίτοι συμπλήρωσαν το πόντιουμ κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα (με αποκορύφωμα την 5η ειδική διαδρομή) οι Μπεσλίδης – Νάνος με VW Golf GΤi Kit Car.


Ο άστατος καιρός, αλλά και η 5η και τελευταία ειδική διαδρομή, μήκους 27 χιλιομέτρων ήταν οι… ρυθμιστές του αγώνα, κάτι που απόδειξε, πως η επιλογή της ήταν σωστή από τον Α.Ο.Θ. Έκπληξη αποτέλεσε για την οργάνωση η προσέλευση κόσμου η οποία παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες ήταν μεγάλη.


Στην 4η θέση της γενικής τερμάτισαν οι «Pazonen» – Καράσσο των οποίων η προσπάθεια στην τελευταία μεγάλη ειδική να κρατήσουν την 3η θέση δεν ευδοκίμησε. Χαρούμενοι για την 5η θέση γενικής είναι τα αδέρφια Κωνσταντινίδη των οποίων η Citroen ZX Kit Car ομόρφυνε τον αγώνα. Στην 6η θέση πατέρας και γιος Τόψης των οποίων η στρατηγική συνοψιζόταν στη λέξη: «Χαλ(λλ)αρά». Ο συνοδηγός όχι μόνο κάθισε για πρώτη φορά στο δεξί μπάκετ αλλά δεν είχε κάνει ούτε δοκιμαστικά ούτε είχε διαβάσει γραπτά ειδικών διαδρομών στο παρελθόν.


Πιο πίσω τερμάτισαν: Στην 7η θέση οι Ανδρεράδης – Μαυρίδης (VW Golf GTi) ενώ στην 8η οι Μαυροδής – Κεχαγιάς (Mitsubishi Lancer Evo IX). Tην 9η θέση γενικής κατάταξης (3η θέση στην κατηγορία Α6) κέρδισαν οι Τρατσέλας – Μικρούλης (Peugeot 106 S16) ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Αργυρίου -Γκάλφα (Peugeot 106 S16).