Σε ένα εξάμηνο το νέο Ford Mondeo

Σε ένα εξάμηνο το νέο Ford Mondeo
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το τελευταίο τετράμηνο του 2014 αναμένεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να αρχίσει η διάθεση του πολύ-αναμενόμενου νέου Ford Mondeo και στην Ευρώπη. Μάλιστα, αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στη μεσαία κατηγορία, μιας και η βασική του έκδοση θα κινείται από τον βραβευμένο 1.0 EcoBoost με τους 125 ίππους.

Το νέο Mondeo λοιπόν θα είναι ο βασιλιάς του downsizing, μιας και για πρώτη φορά ένα οικογενειακό μοντέλο μήκους σχεδόν 4,80 μέτρων θα κινείται από έναν τρικύλινδρο 1.000 κυβικών. Παράλληλα θα δούμε και τον καινούργιο 1.5 EcoBoost, τον 5ο κατά σειρά αυτής της γενιάς κινητήρων, που θα αποδίδει ίδια ισχύ και ροπή (160 ίππους, 240 Nm) με τον απερχόμενο 1.600, αλλά θα είναι σημαντικά πιο οικονομικός και καθαρός.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και ο επίσης ολοκαίνουργιος diesel 1.5 TDCi και -λιγότερο για τα ελληνική δεδομένα- ο μεγαλύτερος 2.0 TDCi, ενώ τη γκάμα θα συμπληρώνουν και υβριδικές εκδόσεις, μια κανονική και μια plug-in με 190 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία για 20 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 μόλις 99 γραμμαρίων.

Προαιρετικά θα υπάρχουν αυτόματα κιβώτια Powershift με διπλό συμπλέκτη, θα δούμε αυτόματη τετρακίνητη πετρελαιοκίνητη έκδοση ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον θα έχει η έκδοση Vignale. Τέλος να πούμε πως το νέο Ford Mondeo (που κυκλοφορεί από πέρυσι στην αμερικανική αγορά ως Fusion, στην Ευρώπη καθυστέρησε για λόγους παραγωγής η οποία τελικά θα γίνεται στην Βαλένθια) θα ξεκινήσει να πωλείται και στην χώρα μας την περίοδο που αναφέραμε, σχεδόν παράλληλα και με τη νέα γενιά του VW Passat.

Πηγή: carzine.gr

PHOTO GALLERY