Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση από τους στύλους φωτισμού

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φόρτιση από τους στύλους φωτισμού

Το αυγό του Κολόμβου φαίνεται πως ανακάλυψε μια γερμανική εταιρεία για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τουλάχιστον στον αστικό ιστό.

 

Έτσι ενώ οι πάντες κάνουν λόγο για δίκτυο ταχυφορτιστών, για δίκτυο εναλλαγής μπαταριών κ.λπ., ενώ από την άλλη αν θέλεις να το κάνεις σπίτι σου πρέπει να έχεις οπωσδήποτε κλειστό γκαράζ η Ubitricity προτείνει να χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό οι στύλοι φωτισμού πουυπάρχουν σχεδόν σε όλους τους δρόμους των πόλεων.

Σύμφωνα με τη νεοσύσταση γερμανική εταιρεία (start up στα ελληνικά) το κόστος για να τοποθετηθεί κατάλληλη πρίζα σε ένα στύλο είναι της τάξης των 300 ευρώ, την ίδια στιγμή που ένας ταχυφορτιστής κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ ο οδηγός θα πρέπει απλά να προμηθευτεί ένα ειδικό καλώδιο φόρτισης.

Ειδικό γιατί θα έχει ενσωματωμένο μετρητή κατανάλωσης ενέργειας (στους ταχυφορτιστές ο μετρητής είναι ενσωματωμένος στην πηγή) ενώ η μέτρηση αυτή θα καταλήγει μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε ένα κέντρο διαχείρισης κι από εκεί στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος με τον οποίο οοδηγός έχει έτσι κι αλλιώς σύμβαση για την κατοικία του, προκειμένου να γίνει η αντίστοιχη χρέωση.

Με την πρόταση της Ubitricity και αυξάνεται η υποδομή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς μεγάλο κόστος και οι χρήστες τους θα μπορούν να εκμεταλλεύονται και το όποιο χρονικό διάστημα σταθμεύουν εκτός σπιτιού για να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους. Επιπρόσθετα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικό μοντέλο ακόμα κι αν δεν έχουν κλειστό γκαράζ, μιας και με τον τρόπο αυτό λύνεται το θέμα της φόρτισης. Πανέξυπνο;

του Γιάννη Σκουφή

Πηγή: Carzine.gr